Free TopUp!

Suka pulak join2 semua ni , hehe .
Why not cuba nasib .. RM100 kot .
even dah tahu xmng punya ..huhu

tekan

Contest: Top Referer Get RM100 Topup!

December 30, 2012


Free TopUp!

Suka pulak join2 semua ni , hehe .
Why not cuba nasib .. RM100 kot .
even dah tahu xmng punya ..huhu

tekan
Assalamualaikum ye adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan SPM tak lama lagi .. 
tambah2 adik-adik yang ada beberapa lagi nak masuk tingkatan 5 . Mesti penuh keazaman kan nak gapai impian , dapat straight A n masuk Universiti bagus-bagus . Ha ! buku dah beli belom ? Buku math , add math , agama , sejarah , semua dah beli belom ? ha ! cakap pasal sejarah , me ada nak kasi nota sejarah dekat sapa-sapa yang berminat . 


Al maklumlah , dah tak belajar dah benda alah ni , so why not passing2 je . Ilmu harus dikongsi :)
Baiknye niat saya .. huehue . 


Apa kelebihan nota ini ?
Seingat saya, nota ni mudah untuk mencari jawapan. ye betul,.
Nota ini berbentuk point yang ringkas tapi padat
sangat membantu weh , tak percaya tunggu dekat spm nanti.
kalau lemah bahagian essay, nota inilah jawapannya 
dulu nota saya untuk sejarah hanyalah nota ini dan juga text book.

menarik kan ?

ok tebal kan. untuk dua tahun ye . nota ini pastinya ada defect sedikit sebanyak. 
antaranya ada bahagian2 yang telah saya highlight dulu & nota ni mmg saya tak binding , punya la malas . saya orang first guna , anda mestilah orang kedua . lepas ni passing2 lagi utk adik-adik lain.

Well untuk harga pula , cuma RM5 + postage .
Insyallah , adik-adik takkan menyesal . lagipun berapalah sangatlah RM5+postage untuk ilmu yang bisa mungkin suatu masa mencerahkan future anda , siapa tahu ? ewah , indon

That's all from meh , 
sapa2 je yang berminat , you can pm me at my page 
bear in mind RM5+ rm postage ye .

Perhatian pelajar tingkatan 4 dan 5

December 29, 2012

Assalamualaikum ye adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan SPM tak lama lagi .. 
tambah2 adik-adik yang ada beberapa lagi nak masuk tingkatan 5 . Mesti penuh keazaman kan nak gapai impian , dapat straight A n masuk Universiti bagus-bagus . Ha ! buku dah beli belom ? Buku math , add math , agama , sejarah , semua dah beli belom ? ha ! cakap pasal sejarah , me ada nak kasi nota sejarah dekat sapa-sapa yang berminat . 


Al maklumlah , dah tak belajar dah benda alah ni , so why not passing2 je . Ilmu harus dikongsi :)
Baiknye niat saya .. huehue . 


Apa kelebihan nota ini ?
Seingat saya, nota ni mudah untuk mencari jawapan. ye betul,.
Nota ini berbentuk point yang ringkas tapi padat
sangat membantu weh , tak percaya tunggu dekat spm nanti.
kalau lemah bahagian essay, nota inilah jawapannya 
dulu nota saya untuk sejarah hanyalah nota ini dan juga text book.

menarik kan ?

ok tebal kan. untuk dua tahun ye . nota ini pastinya ada defect sedikit sebanyak. 
antaranya ada bahagian2 yang telah saya highlight dulu & nota ni mmg saya tak binding , punya la malas . saya orang first guna , anda mestilah orang kedua . lepas ni passing2 lagi utk adik-adik lain.

Well untuk harga pula , cuma RM5 + postage .
Insyallah , adik-adik takkan menyesal . lagipun berapalah sangatlah RM5+postage untuk ilmu yang bisa mungkin suatu masa mencerahkan future anda , siapa tahu ? ewah , indon

That's all from meh , 
sapa2 je yang berminat , you can pm me at my page 
bear in mind RM5+ rm postage ye .
Assalamualaikum .. maaplah baru nak update pasal terangganu hari tu ,. Sedangkan dah 3 minggu dekat kuala terangganu ,. Ibu negeri terangganu, tapi nak tengok wayang kena pergi Mesra Mall, Kerteh , sangatlah jauh :’( nyah nyah perasaan sedih . 

Sekarang nak cerita first and second day di terangganu .. Objective asal ke Terangganu bukan untuk jalan-jalan dan berfoya-foya hokeh . I need to do some basic research in order to get marks in my final next sem 2 . 
Seriously jujur research is burdensome to me . Sangat menyusahkan dari segi kewangan ,. Dah tu cuti takleh duduk dengan family . Duduk dengan bakteria2 and herbs je . Dah la hostel pon tak dapat internet connection . memang boring nak mampus malam2 . layan movie lama2 ja tiap2 malam .. mamiiiii ...
 
Sebaik sahaja habis kertas math pada 29/11, malam tu terus bertolak ke terangganu . Tapi Alhamdulillah rumah tak jauh , sempatlah balik sekejap.. Jap2 nak cerita sumthing , masa dekat rumah tu , bila mak aku dah parking kereta , aku nak tutup pagar . tapi adik aku si kecik tu tak bagi tutup. Masa tu lama pukul 4 ke 5 macam tu kot , aku Tanya la , kenapa .. sambil nak tutup jugak pagar , *degil .. ‘jangan TUTUP !!’ sambil adik aku bawa basikal nak keluar

 ... kenapa adik ?Panas lagi ni , petang ni la keluar main ..
“ Jangan tutup adik kata .. “ hmm aku mengalah.. aku buka pagar . adik aku mula mengayuh basikal kecil dia tu . mak aku bagitahu. ‘tu ha dia nak tunjuk, dia dah boleh kayuh basikal dua tayar , bukan 4 lagi .. :’( 
terharunyaaa .. seriously wehh ,, terharu sebab adik aku yang berusia 4 tahun tu dah boleh kayuh basikal sendiri and aku bukan orang first tengok and aku bukan orang yang mengajar dia mengayuh basikal tanpa bantuan dua tayar kecil tu ....  Aku betul2 sayang adik aku and aku nak tengok sendiri dengan mata aku dia membesar walaupun aku bukanlah kakak yang baik dan sempurna .. 

Aku yakin , semua kakak dan abang sayang akan adik sendiri walaupun tiap2 hari gaduh .. bila dah jauh dengan adik sendiri , aku menyesal sebab selalu gaduh dgn adik aku ..sedangkan aku yang besar gajah ni tak patut gaduh dengan budak kecik jek pon :’( sekian bersambung..

ok dah terbabas sedikit .
Day 1 at kuala terangganu ..
Tadaaa . first place .. Terangganu Musuem !

eksaited ..
edit gambar pon ala2 sejarah dah ha ..
antik kan tempat dia.. hehe . paling best dalam musuem tempat haiwan2 . masuk je tempat terus bunyi2 harimau, burung ..best2 , tapi haiwan2 tu semua patung je la ..but look like real ! , ada ikan besar badan aku ni diawet .. i felt so amazing .. !
sekarang heading to Taman Tamadun Islam(TTI) . Beli tiket dulu ..

Tiket harga RM20
Dalam TTI ni bukan ada masjid je , ada khincir air, tasik , ada kemudahan kereta api , basikal .yess . Setiap kali kita bayar , kita ada dapat passport TTI , dalam tu ada la cop2, sekali kita masuk first cop ,. second cop boleh naik kereta api atau basikal free, kalau x kena bayar berapa hinggit tah .. third cop tak ingatttt .





Ha , terlupa nak publish entri sbb tak habis lagi sbnarnya .. pendekkan cerita , me seronok pergi TTI ni sbb ada byk masjid yg tak dapat tengok dengan mata sendiri , boleh la jugak tengok edisi kecik , sampai jalan2 sampai menghargai sejarah , awesome aite .. Till here kot*

Assalamualaikum .. Maap update lambat . :D

Day 1 and 2 at Kuala Terangganu

December 28, 2012

Assalamualaikum .. maaplah baru nak update pasal terangganu hari tu ,. Sedangkan dah 3 minggu dekat kuala terangganu ,. Ibu negeri terangganu, tapi nak tengok wayang kena pergi Mesra Mall, Kerteh , sangatlah jauh :’( nyah nyah perasaan sedih . 

Sekarang nak cerita first and second day di terangganu .. Objective asal ke Terangganu bukan untuk jalan-jalan dan berfoya-foya hokeh . I need to do some basic research in order to get marks in my final next sem 2 . 
Seriously jujur research is burdensome to me . Sangat menyusahkan dari segi kewangan ,. Dah tu cuti takleh duduk dengan family . Duduk dengan bakteria2 and herbs je . Dah la hostel pon tak dapat internet connection . memang boring nak mampus malam2 . layan movie lama2 ja tiap2 malam .. mamiiiii ...
 
Sebaik sahaja habis kertas math pada 29/11, malam tu terus bertolak ke terangganu . Tapi Alhamdulillah rumah tak jauh , sempatlah balik sekejap.. Jap2 nak cerita sumthing , masa dekat rumah tu , bila mak aku dah parking kereta , aku nak tutup pagar . tapi adik aku si kecik tu tak bagi tutup. Masa tu lama pukul 4 ke 5 macam tu kot , aku Tanya la , kenapa .. sambil nak tutup jugak pagar , *degil .. ‘jangan TUTUP !!’ sambil adik aku bawa basikal nak keluar

 ... kenapa adik ?Panas lagi ni , petang ni la keluar main ..
“ Jangan tutup adik kata .. “ hmm aku mengalah.. aku buka pagar . adik aku mula mengayuh basikal kecil dia tu . mak aku bagitahu. ‘tu ha dia nak tunjuk, dia dah boleh kayuh basikal dua tayar , bukan 4 lagi .. :’( 
terharunyaaa .. seriously wehh ,, terharu sebab adik aku yang berusia 4 tahun tu dah boleh kayuh basikal sendiri and aku bukan orang first tengok and aku bukan orang yang mengajar dia mengayuh basikal tanpa bantuan dua tayar kecil tu ....  Aku betul2 sayang adik aku and aku nak tengok sendiri dengan mata aku dia membesar walaupun aku bukanlah kakak yang baik dan sempurna .. 

Aku yakin , semua kakak dan abang sayang akan adik sendiri walaupun tiap2 hari gaduh .. bila dah jauh dengan adik sendiri , aku menyesal sebab selalu gaduh dgn adik aku ..sedangkan aku yang besar gajah ni tak patut gaduh dengan budak kecik jek pon :’( sekian bersambung..

ok dah terbabas sedikit .
Day 1 at kuala terangganu ..
Tadaaa . first place .. Terangganu Musuem !

eksaited ..
edit gambar pon ala2 sejarah dah ha ..
antik kan tempat dia.. hehe . paling best dalam musuem tempat haiwan2 . masuk je tempat terus bunyi2 harimau, burung ..best2 , tapi haiwan2 tu semua patung je la ..but look like real ! , ada ikan besar badan aku ni diawet .. i felt so amazing .. !
sekarang heading to Taman Tamadun Islam(TTI) . Beli tiket dulu ..

Tiket harga RM20
Dalam TTI ni bukan ada masjid je , ada khincir air, tasik , ada kemudahan kereta api , basikal .yess . Setiap kali kita bayar , kita ada dapat passport TTI , dalam tu ada la cop2, sekali kita masuk first cop ,. second cop boleh naik kereta api atau basikal free, kalau x kena bayar berapa hinggit tah .. third cop tak ingatttt .





Ha , terlupa nak publish entri sbb tak habis lagi sbnarnya .. pendekkan cerita , me seronok pergi TTI ni sbb ada byk masjid yg tak dapat tengok dengan mata sendiri , boleh la jugak tengok edisi kecik , sampai jalan2 sampai menghargai sejarah , awesome aite .. Till here kot*

Assalamualaikum .. Maap update lambat . :D

I'm glad to tell you . I'm back from Terangganu , yepeee .Almost 3 weeks I was wasting my time,money there . hehe. 
But at least , I already exposed to what is actually research , a bit ;)

wif mafie fira , last day spending time in Unisza , ..
Bubye.

Back .

December 21, 2012

I'm glad to tell you . I'm back from Terangganu , yepeee .Almost 3 weeks I was wasting my time,money there . hehe. 
But at least , I already exposed to what is actually research , a bit ;)

wif mafie fira , last day spending time in Unisza , ..
Bubye.



Jatuh cinta dengan Peplum . Misi mendapatkan peplum dengan memujuk mami tersayang .. hoyarrhhh .. Before that guys , can you see above there ,. i already change my header . enough looking at childish header to be more childish one ! dah tu tambah ribbon HK. yeahh , i am hellokittyholics! :D

 vvvv
vvv
vv
v


Header baru bagi semangat baru nak menulis .. To be honest , I like fashion , but me myself doesn't know how to look fashionable . teheee . the most important thing is to cover our aurat aite girls ? Get that .

Good night and have a nice dream :D

Peplum Love :)

December 14, 2012




Jatuh cinta dengan Peplum . Misi mendapatkan peplum dengan memujuk mami tersayang .. hoyarrhhh .. Before that guys , can you see above there ,. i already change my header . enough looking at childish header to be more childish one ! dah tu tambah ribbon HK. yeahh , i am hellokittyholics! :D

 vvvv
vvv
vv
v


Header baru bagi semangat baru nak menulis .. To be honest , I like fashion , but me myself doesn't know how to look fashionable . teheee . the most important thing is to cover our aurat aite girls ? Get that .

Good night and have a nice dream :D

What do you feel bila berdiri tegak bawah matahari atas tanah depan Taj Mahal  ?

What do you feel ?? huh?



Bajet :P hehe .. jangan maraaahh ..

Venue : Taman Tamadun Islam , Terangganu

Sukanya saya dekat sini sebab rasa macam merantau seluruh dunia . 
This one .. I like it damn much ,. Binaan sangat cantik ..
Masjid Al Aqsa, Palestin ,Terangganu , ehe :D

Nak diceritakan memang banyak masjid2 terkenal dalam Taman ni . 
Rugi kalau alang2 dah sampai terangganu tak masuk . 
I'll update soon . Insyallah . 
dah lama postpone ..,haaih . internet3 !!

I'm in front of Taj Mahal, India and more:)

December 13, 2012

What do you feel bila berdiri tegak bawah matahari atas tanah depan Taj Mahal  ?

What do you feel ?? huh?



Bajet :P hehe .. jangan maraaahh ..

Venue : Taman Tamadun Islam , Terangganu

Sukanya saya dekat sini sebab rasa macam merantau seluruh dunia . 
This one .. I like it damn much ,. Binaan sangat cantik ..
Masjid Al Aqsa, Palestin ,Terangganu , ehe :D

Nak diceritakan memang banyak masjid2 terkenal dalam Taman ni . 
Rugi kalau alang2 dah sampai terangganu tak masuk . 
I'll update soon . Insyallah . 
dah lama postpone ..,haaih . internet3 !!
Recently , one of my family members had an accident near to his house . I did'nt know whose fault . But the things had already happened , we cannot stopped it or reversed the time . He was in ICU a few days ago . He was in comma . I ask my friends, is comma will cause death . And they say yes , depend on how bad , and faith . :(  But now , praise to Allah , he is already in normal condition . Hope he will get well soon .Amin .

As for me , a car driver , i am also worried about accidents ,. it can happen to everyone who ride to go to somewhere . so why not as a precaution the first thing we need to do is read prayer . Insyallah , Allah will keep us safe along our journey . Next , dont forget to wear SAFETY BELT !

REMEMBER , where you are , safety first ,. jangan harap takut JPJ jeerrr . :D  see you next time ! :D peaceeee ,

Doa Menaiki kenderaan, Safety first !

December 6, 2012

Recently , one of my family members had an accident near to his house . I did'nt know whose fault . But the things had already happened , we cannot stopped it or reversed the time . He was in ICU a few days ago . He was in comma . I ask my friends, is comma will cause death . And they say yes , depend on how bad , and faith . :(  But now , praise to Allah , he is already in normal condition . Hope he will get well soon .Amin .

As for me , a car driver , i am also worried about accidents ,. it can happen to everyone who ride to go to somewhere . so why not as a precaution the first thing we need to do is read prayer . Insyallah , Allah will keep us safe along our journey . Next , dont forget to wear SAFETY BELT !

REMEMBER , where you are , safety first ,. jangan harap takut JPJ jeerrr . :D  see you next time ! :D peaceeee ,

kecut perut bila buka blog , tak sempat habis loading terus didirect ke http://ww2.fibox.ws/?folio=7POYGN0G2 .. ingatkan blog dah kena hack . then terus tukar password .. dalam hati habislah blog aku .. dah la lepas ditanggalkan beberapa lama baru nak lepas rindu .. 

pastu terus remove fibox punya application, alhamdulillah selamat dah blog ..  hmmm , sayang gila kot dekat blog ni even dah lama tak on . penuh dengan story mory suka duka ,.. haish2 .

eh Assalamualaikum kawan2 .. 
Apa khabar ? saya nak khabar dekat semua orang saya baru je habis final exam sem 1 .. dan dianugerahkan cuti 5 minggu, yeppi ... boleh la blogging lagik .. yeayyyy .. bestnyaa .inilah waktu yang ditunggu2kan sepanjang meletihkan badan dan otak di KMKN .. saat yang paling heaven sementara nak tunggu sem 2 . pastu masuk RCMP ! 

cuti 5 minggu jangan diabaikan .. 
ada beberapa benda dalam listing nak buat dalam masa yang agak panjang ni , 
sebenarnya tak la panjang mana :( kan ...

Antara benda yang menjadi pilihan adalah .... drum drum drum..nak improve my english ... 
supaya ada masa depan yang cerah dengan subject bi sem akhir di kmkn . amin.. 

the things which need to be done to achieved my mission during this holiday are ...
  • baca novel Twilight New Moon sampai habis
  • Belajar grammar semula 
  • banyak baca bahan bacaan formal in case in final for writing reports etc .
  • Then buat banyak latihan grammar . fullstop . :D moga2 saya tak malas nak buat semua ni <3

Saya juga nak khabar saya di terangganu sekarang !
Ada research tentang herbs! Walle2 .. nanti gua update cito ganu mari .. wasalam ..

Buka blog tiba2 didirectkan ke fibox

December 2, 2012


kecut perut bila buka blog , tak sempat habis loading terus didirect ke http://ww2.fibox.ws/?folio=7POYGN0G2 .. ingatkan blog dah kena hack . then terus tukar password .. dalam hati habislah blog aku .. dah la lepas ditanggalkan beberapa lama baru nak lepas rindu .. 

pastu terus remove fibox punya application, alhamdulillah selamat dah blog ..  hmmm , sayang gila kot dekat blog ni even dah lama tak on . penuh dengan story mory suka duka ,.. haish2 .

eh Assalamualaikum kawan2 .. 
Apa khabar ? saya nak khabar dekat semua orang saya baru je habis final exam sem 1 .. dan dianugerahkan cuti 5 minggu, yeppi ... boleh la blogging lagik .. yeayyyy .. bestnyaa .inilah waktu yang ditunggu2kan sepanjang meletihkan badan dan otak di KMKN .. saat yang paling heaven sementara nak tunggu sem 2 . pastu masuk RCMP ! 

cuti 5 minggu jangan diabaikan .. 
ada beberapa benda dalam listing nak buat dalam masa yang agak panjang ni , 
sebenarnya tak la panjang mana :( kan ...

Antara benda yang menjadi pilihan adalah .... drum drum drum..nak improve my english ... 
supaya ada masa depan yang cerah dengan subject bi sem akhir di kmkn . amin.. 

the things which need to be done to achieved my mission during this holiday are ...
  • baca novel Twilight New Moon sampai habis
  • Belajar grammar semula 
  • banyak baca bahan bacaan formal in case in final for writing reports etc .
  • Then buat banyak latihan grammar . fullstop . :D moga2 saya tak malas nak buat semua ni <3

Saya juga nak khabar saya di terangganu sekarang !
Ada research tentang herbs! Walle2 .. nanti gua update cito ganu mari .. wasalam ..

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.