The hijab is so cool :D

TudungPeople

September 26, 2012


The hijab is so cool :D
Yellow and black !

Colour of the day .

September 24, 2012

Yellow and black !

the progress to prepare the present
Still remember  Smallish Biggish GIVEAWAY? I just posted the present. I know its late but I must bear with it because I cannot post it before . I am at hostel  as well as I also having mid sem examination...But then, I feel relieved now as I already did what should I do.  Tadaa.. recycling my old paper wrapper and ribbon. I hope it will be in PINK ! ^_^’


Before that ,.. Hey everybody .
I did not post about my eidulfitri yet right . Dah lama lepas tapi tetap nak cerita ,. Hehe .
Cuba teka warna baju raya saya . :D

Its Pink ! My obsession ! XD
First raya I didn’t go anywhere ,. I just spending my first eidulfitri with my families . Going back to my mom and dad grandmother’s  home .. I received a lots of money on that day . huahuaa , I feel  very2 happy .. sapa tak seronok kalau dapat duit kan2 ?
Firstly mesti lah beraya dengan ibu bapa dan keluarga  .Ini benda wajib . Lepas tu baru beraya dengan saudara mara yang lain .. Pada petang hari raya tu, ada someone datang beraya dekat rumah . My mom looks very happy . Lolz . I am . too.. kihkih . then followed by my bestfriend, Izni and his friend,Bob  and again , other  relatives  . My old neighbours and my old friends also came . I felt VERY flamboyant with 2012 eidulfitri . Thank you Allah .

xda motif letak gambar si comel ni XD
Raya tahun ni , aku rajin taw .. buat kuih cornflakes sendiri . lepas tu, ada bihun sup of course my mum yang buat. Aku yang request bihun sup sebab tah tiba2 lapor bihun sup my beautiful mummy ^_^’ ..

Raya kedua , ada la sikit isi kandungannya . start dari pukul 12 aku beraya , mula2 pergi rumah AMIERA ,.  Kami pergi dua biji kereta . Sejam duduk situ makan macaroni , sedap…mak miera yang masak . heee ..
Lepas tu kitorang gerak nak g rumah ain comel ni tapi dia balik kampong la pulak ..so rumah mun lah jadi sasaran seterusyaa .. duduk beraya2 smpailah turn rumah aku ,, lepak2 bukan main lama sambil ambil gambar . haha  .
Awal2 raya ada aku , jeni , syifa n mun .. then jeni kena balik sebab dia kena pergi majlis terbuka rumah sedara dia .. so tinggallah kami bertiga . KEMAIN LAGI nak ambil gambar  tp ………
handphone touch punyaa pasal . berlari2 gambar , haha

gini la jadiknya ..

 haa nasib yang ni ok . haha
 

 then , aku continue ke rumah c dia . wuu.. malu .. tapi dah janji nak hadirkan diri. :D
Ok dah ler tu tak da dah kot . Stopped here . Assalamualaikum.

My Eidulfitri :) 2012

September 22, 2012


the progress to prepare the present
Still remember  Smallish Biggish GIVEAWAY? I just posted the present. I know its late but I must bear with it because I cannot post it before . I am at hostel  as well as I also having mid sem examination...But then, I feel relieved now as I already did what should I do.  Tadaa.. recycling my old paper wrapper and ribbon. I hope it will be in PINK ! ^_^’


Before that ,.. Hey everybody .
I did not post about my eidulfitri yet right . Dah lama lepas tapi tetap nak cerita ,. Hehe .
Cuba teka warna baju raya saya . :D

Its Pink ! My obsession ! XD
First raya I didn’t go anywhere ,. I just spending my first eidulfitri with my families . Going back to my mom and dad grandmother’s  home .. I received a lots of money on that day . huahuaa , I feel  very2 happy .. sapa tak seronok kalau dapat duit kan2 ?
Firstly mesti lah beraya dengan ibu bapa dan keluarga  .Ini benda wajib . Lepas tu baru beraya dengan saudara mara yang lain .. Pada petang hari raya tu, ada someone datang beraya dekat rumah . My mom looks very happy . Lolz . I am . too.. kihkih . then followed by my bestfriend, Izni and his friend,Bob  and again , other  relatives  . My old neighbours and my old friends also came . I felt VERY flamboyant with 2012 eidulfitri . Thank you Allah .

xda motif letak gambar si comel ni XD
Raya tahun ni , aku rajin taw .. buat kuih cornflakes sendiri . lepas tu, ada bihun sup of course my mum yang buat. Aku yang request bihun sup sebab tah tiba2 lapor bihun sup my beautiful mummy ^_^’ ..

Raya kedua , ada la sikit isi kandungannya . start dari pukul 12 aku beraya , mula2 pergi rumah AMIERA ,.  Kami pergi dua biji kereta . Sejam duduk situ makan macaroni , sedap…mak miera yang masak . heee ..
Lepas tu kitorang gerak nak g rumah ain comel ni tapi dia balik kampong la pulak ..so rumah mun lah jadi sasaran seterusyaa .. duduk beraya2 smpailah turn rumah aku ,, lepak2 bukan main lama sambil ambil gambar . haha  .
Awal2 raya ada aku , jeni , syifa n mun .. then jeni kena balik sebab dia kena pergi majlis terbuka rumah sedara dia .. so tinggallah kami bertiga . KEMAIN LAGI nak ambil gambar  tp ………
handphone touch punyaa pasal . berlari2 gambar , haha

gini la jadiknya ..

 haa nasib yang ni ok . haha
 

 then , aku continue ke rumah c dia . wuu.. malu .. tapi dah janji nak hadirkan diri. :D
Ok dah ler tu tak da dah kot . Stopped here . Assalamualaikum.
Hoping that your day will be as special as you are.

I have nothing to say .. 
just want to tell the world i am very happy today !
as i get a very awesome wish from someone .. ahhhh .. i feel so heaven XD

Thanks to all !

Happy birthday TO ME ! :D | 2012

September 19, 2012

Hoping that your day will be as special as you are.

I have nothing to say .. 
just want to tell the world i am very happy today !
as i get a very awesome wish from someone .. ahhhh .. i feel so heaven XD

Thanks to all !


Assalamualaikum .heyyo ! I’m back !ahhh seronoknyaa ,, banyak sngat benda nak cerita .. berhimpun2 sampai tak tahu nak keluarkan yang mana dulu .. rumah sekarang dah tak ada internet.. sob2sedihnyaa . 

ni pon pinjam broadband my sista.. tengkiu2 sis ,… boleh lepas kerinduan yang membahak bahak ni  .. hak2 ..
Sekarang nitengahcuti mid sem ..cuti seminggu jee ,.. happy gila . serius happy sangat2 ..boleh rehat...boleh bermalas malasan sepanjangmasa .. kerja sekolah tetap berlambak2.. walaupun dah keluar sekolah , masuk kolej kononnya, dah biasa panggil ‘kerja sekolah’ .. apa boleh buat .. or should I change it to ‘kerjakolej ‘.. eh tapi serius tak ubah macam sekolah sejak aku masuk kolej mara ni .. huehue ..apa2 pon its for our own good .. fighting anys !


Muet aku lagi 3 minggu ..aku takut, gementar, .. serius ..band 4 sudah memadai…. Apakah usaha aku untuk mendapat band 4 or above ?Apakah apakah ?masa yang ditunggu2  selama seminggu ni aku bazirkan dengn tidur lena yang tak berapa nak lena .. sumpah sebelum cuti bajet seminggu tua ku nak bermati matian study grammar sekolah rendah balik and then try speaking depan cermin bagai .. tapi satu pon tak jadi .. dengan kerja bionya , math nya , bi nyaa .. fiuhhh ,,. Macam tak cutilah ! :D

Lama dah aku berusaha nak online ni ,haha , jakunnya aku sejak dua menjak masuk kolej ni .. nak online pon susah … bila nak online tengok kawan2 aku sibuk study , . remang bulu  romaaku .. tiba tiba jadi loya pulak nak online ..macam2 dalam kepala hotak ni , nak update blog yang usang ni la .. nak buka blog2 kegemaran , nak download lagu , nak tukar design blog , etc ..  cakap pasal design blog , teringin sangat nak tukar design blog ni , naktukarnaktukar !!  namunbegitu , kelajuan internet manjadipenghalangnombor 1 … XD what should I do !! ok stuck je lahdengan template ni ..

Sementaraadabroadband  niingatnak update ceritasebanyak yang mungkin ! banyakbanyak yang mungkin ,.. perlukeulang banyak2 kali …hoyeaahhh .. wlaupuntaktahu what to write, what to tell, what to story , hentam je la labu.. beginilahaku , time takada internet , banyakjabendanakcerita  . timeada internet … KOSONG .. KOSONG .. (ok najwalatifatau sesiapa, silalahsambung ) :P papai .. gud9 ..



I'M BACK !


Assalamualaikum .heyyo ! I’m back !ahhh seronoknyaa ,, banyak sngat benda nak cerita .. berhimpun2 sampai tak tahu nak keluarkan yang mana dulu .. rumah sekarang dah tak ada internet.. sob2sedihnyaa . 

ni pon pinjam broadband my sista.. tengkiu2 sis ,… boleh lepas kerinduan yang membahak bahak ni  .. hak2 ..
Sekarang nitengahcuti mid sem ..cuti seminggu jee ,.. happy gila . serius happy sangat2 ..boleh rehat...boleh bermalas malasan sepanjangmasa .. kerja sekolah tetap berlambak2.. walaupun dah keluar sekolah , masuk kolej kononnya, dah biasa panggil ‘kerja sekolah’ .. apa boleh buat .. or should I change it to ‘kerjakolej ‘.. eh tapi serius tak ubah macam sekolah sejak aku masuk kolej mara ni .. huehue ..apa2 pon its for our own good .. fighting anys !


Muet aku lagi 3 minggu ..aku takut, gementar, .. serius ..band 4 sudah memadai…. Apakah usaha aku untuk mendapat band 4 or above ?Apakah apakah ?masa yang ditunggu2  selama seminggu ni aku bazirkan dengn tidur lena yang tak berapa nak lena .. sumpah sebelum cuti bajet seminggu tua ku nak bermati matian study grammar sekolah rendah balik and then try speaking depan cermin bagai .. tapi satu pon tak jadi .. dengan kerja bionya , math nya , bi nyaa .. fiuhhh ,,. Macam tak cutilah ! :D

Lama dah aku berusaha nak online ni ,haha , jakunnya aku sejak dua menjak masuk kolej ni .. nak online pon susah … bila nak online tengok kawan2 aku sibuk study , . remang bulu  romaaku .. tiba tiba jadi loya pulak nak online ..macam2 dalam kepala hotak ni , nak update blog yang usang ni la .. nak buka blog2 kegemaran , nak download lagu , nak tukar design blog , etc ..  cakap pasal design blog , teringin sangat nak tukar design blog ni , naktukarnaktukar !!  namunbegitu , kelajuan internet manjadipenghalangnombor 1 … XD what should I do !! ok stuck je lahdengan template ni ..

Sementaraadabroadband  niingatnak update ceritasebanyak yang mungkin ! banyakbanyak yang mungkin ,.. perlukeulang banyak2 kali …hoyeaahhh .. wlaupuntaktahu what to write, what to tell, what to story , hentam je la labu.. beginilahaku , time takada internet , banyakjabendanakcerita  . timeada internet … KOSONG .. KOSONG .. (ok najwalatifatau sesiapa, silalahsambung ) :P papai .. gud9 ..



Hello , sorry for delay .. so now the end of the week , the winner is .......................

Nabila Winner

please send a message at my fan page blurrr4evablurr dot blogspot .. please include your address and telephone number , thank you for participating ... >.< really appreciate all of youu guys .. :D gudnyte and happy merdeka day ..   bye3 .. * sorry for quick update ..

Smallish Biggish contest winner

September 1, 2012

Hello , sorry for delay .. so now the end of the week , the winner is .......................

Nabila Winner

please send a message at my fan page blurrr4evablurr dot blogspot .. please include your address and telephone number , thank you for participating ... >.< really appreciate all of youu guys .. :D gudnyte and happy merdeka day ..   bye3 .. * sorry for quick update ..

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.