ahhh , lamanya tak online , sorry guys , tak sempat aku nak umumkan pemenang lagi .. insyallah dalam masa yang terdekat(in this week)ahad-sbtu  , jangan lupa stay update yaa ..hadiah dah ada  .. jangan risau sangat :D

masalah dengan tenet ni , dok kmkn xdo wifi .. choww // nyte ! ^_^

Lamanya tak online

August 25, 2012

ahhh , lamanya tak online , sorry guys , tak sempat aku nak umumkan pemenang lagi .. insyallah dalam masa yang terdekat(in this week)ahad-sbtu  , jangan lupa stay update yaa ..hadiah dah ada  .. jangan risau sangat :D

masalah dengan tenet ni , dok kmkn xdo wifi .. choww // nyte ! ^_^
Assalamualaikum ..




Tiba2 rasa nak post cerita peribadi sendiri .. rasa macam unsecure kadang2 tu  , tapi tak da laahh salah sangat kot .. *ehem* cover2 ..

Okeh dah , tak sabar nak cerita , sabtu lepas aku  keluar ke Alor star , dengar2 budak KMKN cakap , dari kolej kami ni nak ke Alor star take about one hour and above .. so yeah , aku decide nak keluar awal , sebab kena sampai kolej sebelum pukul 7 malam . at first aku ingat hari tu kami balik dalam pukul 1.30 pm , but i was wrong .. 12.30 wehh , sempat lah aku rehat , sebelum keluar . janji nak keluar pukul 2 .. tak da laa tepat pukul 2 . mungkin 2.30pm , at last pukul 2.45pm .. punya la semnagat nak keluar , malam2 lagi aku dah iron baju ..

sekarang ni budak KMKN kena pakai baju kurung kalau nak keluar so , hmm , baju kurung pon baju kurung la yee .. sopan pon sopan .. aku bawak slipper , sebab menyampah pakai kasut bertutup tu , memarutkan belakang kaki aku ada laa . even pakai stokin but still sakit , aku tak nak amik risiko .. pakai slipper buruk jee .. slipper aku semua aku bawak mandi . hak2 .. if not mistaken slipper aka sandal yang aku pakai tu dari aku form 3 lagi . sekarang dah form 6 MRSM kot ** :D

dah2 , stop bout kasut .. siap2 jalan ke pondok pakcik guard tu , aku dah nampak kereta 'si dia' ... dalam hati ni mesti dia dah lama tunggu .. tunggu lah masa nak kena marahh ehh , dalam masa yan sama "tak sabarnya nak buka pintu kereta tu "  weekk :P

Pada mula2 kita org jumpa , rasa mcam everything went wrong .. ahhh , i cant stand with that .. really hurt me a lot .. smbil jaga air muka  , buat2 laa soal macam2 , tp tak dilayan sangat pon .. errr sedih bro brohhhh , hen feeling lah aku dalam kereta tu , once sampai Alor star mall tu aku nmpak kedai teddy bear , besar .. plus bear2 dia , comel bangat sihh .. bear meow tu , sumpah rasa mcam na pelok2 sambil bawak balik rumah , aku nak mintak dekat diaa... tpi tak berani ... :(( aku tunduk ja lepas tu .

banyak benda yang aku buat aku rasa sedikit down espcially ..tut tut ..
ada laah sikit2 , mana boleh bagitaw .

ada smpai satu masa tu , he ask me , "yobbo , when you will eat calcium "

ahhh ? what ? how dare you.. then terus terpikir pas ni kalau keluar kena pakai heels lahhh , tegar kamu yehh..  pasni aku pakai heels mesti lagi tinggi dari dia .. sure punyaa.. *__*
masa ni dah happy dah pon ..  sebab tu boleh main tegur2 lagi ..

actually kiteorang cari baju melayu untuk dia je pon ..a
masa cari2 baju dalam mall tu , orang agak sesak dekat alor star mall , so dia ajak aku ke star parade . ok berehhh , aku ok jaa .. pilih punya pilih .. kononnya nak ambil kaler pink , bagi sama dengan aku raya ni .. atau coklet , sama dengan raya kedua aku .tp akhirnya T_T  tak kesampaian hasrat tahun ni nak berbaju raya sama jugak seperti tahun2 yang lepas .. tak pe la .. raya haji yeee oppa .. ,janji dengan saya taw !

and then masa kitorang on the way balik tu dah hmpir pukul 7.15 siap singgah bazar sekejap so makan masa sikit , berbuka pukul 7.40 something like that , so aku belikan makanan untuk dia buka puasa jugak .. kesian dia jauh merantau ke kolej aku .. 40 minit kot .. about 1 one hour lahh ..
Aku beli air ais , sate dan kek .. aku beli kek bagi dia rasa kek yang aku suka makan tu , aku beli sate takot dia tak suka kek tu , aku beli air ais , supaya hilang dhaga dia berpuasa spanjang hari ..

tapiii ... hmm , aku lupa , dia tak bapa sihat , batuk2 .. errr apasal aku tak terpikiaq untuk ambil air tnpa ais .. sila ketuk-ketuk kepala aku yng selalu lupa nihhh ..

harap2 raya haji nanti kita boleh keluar sekali lagi , kali ni kita beli baju awak dan saya eh ?  bolehh .. ?

lastly , saya sangat happy semalam awak .. thank you ,, thank you sebab bawak saya jugak untuk pilih baju raya awak .. walaupon pada permulaan yang tak berapa nak baik , tpi seriously dh lama saya tunggu nak jumpa awak , .. saya harap kita boleh beraya sekali tahun , walaupun warna baju kita tak sama , tapi saya percaya perbezaan tu yang buat perasaan kita lebih kukuh ,.. *eh tolong la anys'

Bersama

August 12, 2012

Assalamualaikum ..




Tiba2 rasa nak post cerita peribadi sendiri .. rasa macam unsecure kadang2 tu  , tapi tak da laahh salah sangat kot .. *ehem* cover2 ..

Okeh dah , tak sabar nak cerita , sabtu lepas aku  keluar ke Alor star , dengar2 budak KMKN cakap , dari kolej kami ni nak ke Alor star take about one hour and above .. so yeah , aku decide nak keluar awal , sebab kena sampai kolej sebelum pukul 7 malam . at first aku ingat hari tu kami balik dalam pukul 1.30 pm , but i was wrong .. 12.30 wehh , sempat lah aku rehat , sebelum keluar . janji nak keluar pukul 2 .. tak da laa tepat pukul 2 . mungkin 2.30pm , at last pukul 2.45pm .. punya la semnagat nak keluar , malam2 lagi aku dah iron baju ..

sekarang ni budak KMKN kena pakai baju kurung kalau nak keluar so , hmm , baju kurung pon baju kurung la yee .. sopan pon sopan .. aku bawak slipper , sebab menyampah pakai kasut bertutup tu , memarutkan belakang kaki aku ada laa . even pakai stokin but still sakit , aku tak nak amik risiko .. pakai slipper buruk jee .. slipper aku semua aku bawak mandi . hak2 .. if not mistaken slipper aka sandal yang aku pakai tu dari aku form 3 lagi . sekarang dah form 6 MRSM kot ** :D

dah2 , stop bout kasut .. siap2 jalan ke pondok pakcik guard tu , aku dah nampak kereta 'si dia' ... dalam hati ni mesti dia dah lama tunggu .. tunggu lah masa nak kena marahh ehh , dalam masa yan sama "tak sabarnya nak buka pintu kereta tu "  weekk :P

Pada mula2 kita org jumpa , rasa mcam everything went wrong .. ahhh , i cant stand with that .. really hurt me a lot .. smbil jaga air muka  , buat2 laa soal macam2 , tp tak dilayan sangat pon .. errr sedih bro brohhhh , hen feeling lah aku dalam kereta tu , once sampai Alor star mall tu aku nmpak kedai teddy bear , besar .. plus bear2 dia , comel bangat sihh .. bear meow tu , sumpah rasa mcam na pelok2 sambil bawak balik rumah , aku nak mintak dekat diaa... tpi tak berani ... :(( aku tunduk ja lepas tu .

banyak benda yang aku buat aku rasa sedikit down espcially ..tut tut ..
ada laah sikit2 , mana boleh bagitaw .

ada smpai satu masa tu , he ask me , "yobbo , when you will eat calcium "

ahhh ? what ? how dare you.. then terus terpikir pas ni kalau keluar kena pakai heels lahhh , tegar kamu yehh..  pasni aku pakai heels mesti lagi tinggi dari dia .. sure punyaa.. *__*
masa ni dah happy dah pon ..  sebab tu boleh main tegur2 lagi ..

actually kiteorang cari baju melayu untuk dia je pon ..a
masa cari2 baju dalam mall tu , orang agak sesak dekat alor star mall , so dia ajak aku ke star parade . ok berehhh , aku ok jaa .. pilih punya pilih .. kononnya nak ambil kaler pink , bagi sama dengan aku raya ni .. atau coklet , sama dengan raya kedua aku .tp akhirnya T_T  tak kesampaian hasrat tahun ni nak berbaju raya sama jugak seperti tahun2 yang lepas .. tak pe la .. raya haji yeee oppa .. ,janji dengan saya taw !

and then masa kitorang on the way balik tu dah hmpir pukul 7.15 siap singgah bazar sekejap so makan masa sikit , berbuka pukul 7.40 something like that , so aku belikan makanan untuk dia buka puasa jugak .. kesian dia jauh merantau ke kolej aku .. 40 minit kot .. about 1 one hour lahh ..
Aku beli air ais , sate dan kek .. aku beli kek bagi dia rasa kek yang aku suka makan tu , aku beli sate takot dia tak suka kek tu , aku beli air ais , supaya hilang dhaga dia berpuasa spanjang hari ..

tapiii ... hmm , aku lupa , dia tak bapa sihat , batuk2 .. errr apasal aku tak terpikiaq untuk ambil air tnpa ais .. sila ketuk-ketuk kepala aku yng selalu lupa nihhh ..

harap2 raya haji nanti kita boleh keluar sekali lagi , kali ni kita beli baju awak dan saya eh ?  bolehh .. ?

lastly , saya sangat happy semalam awak .. thank you ,, thank you sebab bawak saya jugak untuk pilih baju raya awak .. walaupon pada permulaan yang tak berapa nak baik , tpi seriously dh lama saya tunggu nak jumpa awak , .. saya harap kita boleh beraya sekali tahun , walaupun warna baju kita tak sama , tapi saya percaya perbezaan tu yang buat perasaan kita lebih kukuh ,.. *eh tolong la anys'



Hari masih lagi cerah , akan tetapi mata aku seakan2 meminta untuk direhatkan sebentar.. alahaiaii . aku tak boleh tidur , esok aku ada kuiz .. kuiz bio . aku tak nak kecundang , aku tak nak ketinggalan kebelakangan .. aku mahu berjaya .

Benar kata orang , kalau kita lebih sesuatu memang orang lain akan dekat2 dengan kita . even yang tak pernah tegur sekali pon , even sebelum ni , kehadiran kita seolah2 seperti angin .. aku tak ramah dengan sebarangan orang , aku tak pandai nak meyesuaikan diri dengan orang lain , seriusly , aku hanya akan bercakap benda yang perlu .. aku tak pandai nak meanjang lebarkan cerita.. macam mana aku nak happy kalau jiwa aku sendiri tak happy ..

I miss you damn much sayang !

Great sucess came from ?



Hari masih lagi cerah , akan tetapi mata aku seakan2 meminta untuk direhatkan sebentar.. alahaiaii . aku tak boleh tidur , esok aku ada kuiz .. kuiz bio . aku tak nak kecundang , aku tak nak ketinggalan kebelakangan .. aku mahu berjaya .

Benar kata orang , kalau kita lebih sesuatu memang orang lain akan dekat2 dengan kita . even yang tak pernah tegur sekali pon , even sebelum ni , kehadiran kita seolah2 seperti angin .. aku tak ramah dengan sebarangan orang , aku tak pandai nak meyesuaikan diri dengan orang lain , seriusly , aku hanya akan bercakap benda yang perlu .. aku tak pandai nak meanjang lebarkan cerita.. macam mana aku nak happy kalau jiwa aku sendiri tak happy ..

I miss you damn much sayang !

Assalamualaikum

Sedar tak sedar dah 21 kita berpuasa .. lagi sembilan hari je nak raya dah .. tak sabarnyaa . rindu time kecik2 dulu bila tengok iklan boboy boy celebrate raya .. sekarang dah besar , tak rasa lagi macam tu . main bunga api dengan adik je .. hari raya xdapat duit syiling lagi .. tak jalan kaki lagi ..haha #

Raya dah dekatt , dah beli baju baru ? kasut baru ? tudung baru ? :p semua nak baru kan ,..anys anys ..


aku ni jarang online2 , balik rumah pon dah potong streamyx tu , selalu bermasalah je ..
berkesempatan dengan ini , aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dah teraweh untuk 10 malam terakhir ini .. semogga kita semua dapat memanfaatkan bulan yang penuh nikmat ni , terutamanya malam2 special gini .. dan aku jugak nak ucap selamat hari raya untuk semua rakan2 blogger . sama ada tua atau muda , sama ada femes atau tidak ,(heheh) jemput datang rumah yeaa raya niii .. 

sory kad raya tak adaaa ... :>
<3 SELAMAT HARI RAYA SEMUA !!

muka burung hantu ^:>^

Raya dah dekat ..

August 10, 2012

Assalamualaikum

Sedar tak sedar dah 21 kita berpuasa .. lagi sembilan hari je nak raya dah .. tak sabarnyaa . rindu time kecik2 dulu bila tengok iklan boboy boy celebrate raya .. sekarang dah besar , tak rasa lagi macam tu . main bunga api dengan adik je .. hari raya xdapat duit syiling lagi .. tak jalan kaki lagi ..haha #

Raya dah dekatt , dah beli baju baru ? kasut baru ? tudung baru ? :p semua nak baru kan ,..anys anys ..


aku ni jarang online2 , balik rumah pon dah potong streamyx tu , selalu bermasalah je ..
berkesempatan dengan ini , aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dah teraweh untuk 10 malam terakhir ini .. semogga kita semua dapat memanfaatkan bulan yang penuh nikmat ni , terutamanya malam2 special gini .. dan aku jugak nak ucap selamat hari raya untuk semua rakan2 blogger . sama ada tua atau muda , sama ada femes atau tidak ,(heheh) jemput datang rumah yeaa raya niii .. 

sory kad raya tak adaaa ... :>
<3 SELAMAT HARI RAYA SEMUA !!

muka burung hantu ^:>^

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.