Assalamualaikum 

Pengumumam2 ,
Kepada sekmu rakan2 blogger titew , titew nak ucap ma ceh coz join titew punya giveaway yaaww . ok sila berlakon muntah yaa sekmu . titew tak sempat check semua lagi .. insyallah akan disemak dari hari ke hari .. al maklumlah tempat daku sekarang tidak punya wifi , ada pon satu bar jek , kena jalan jauh sikit kalau nak online .. kena berusaha la sikit kan , jenis aku yang malas berusaha ni , mimpi je la kalau nak g online selalu ..


Bertepatan dengan isu di atas , hari ni aku ditugaskan oleh rakan-rakanku untuk bersama rakan-rakanku itu buat research pasal sample2 herba untuk kami guna untuk research biology kami .. kitorang pilih tajuk resdung .so can’t wait for that experiment dude . pas ni kalau rajin tangkap gmbar banyak2 tempek dekat blog .. uhuksss ..

So ya friends , aku sekarang di KMKN , KOLEJ MARA KUALA NERANG , sedang melakukan foundation selama 1 tahun ... lepas genap 1 tahun , aku akan berpindah ke RCMP Ipohh .. Insyallah jika pointer ku tinggi serta lepas interview maka jadilah aku pelajar ROYAL COLLEGE MEDICINE PERAK. ..


Aku ni nak berblog , tapi tak tahu nak blog gapo .. nak cerita pasal diri sendiri , tak tahu nak cerita gapo .. cerita berulang ja tiap2 hari kalau aku nak oyak .. paginya bangun sahur , lepas tu tidur semula , bangun mndy, semyang sbuh , siap2 g kelas , balik kelas pukul 2 , and then merelax ja dalam bilik smpai berbuka .. pastu teraweh , sahur semula , betapa hebatnya life aku yang boring ni , dah laa tak leh online .. fuh2 , namun begitu kadang2 tu petang2 keluar jlan2 la jugak sambil cuci mata yee  tengok tumbuhan2 hijau .. :p (eh yeke )


Bulan  Ramadhan ni tak kan nak cuci mata pakai tumbuhan hijau je , mesti lah di bazaar .. 8 hari berpuasa , baru sekali aku menjejakkan kaki ke bazaar .. ah sedih2 .. itu pon hjung minggu bersama-sama kawan2 buru teksi2 yang ada ;>
Here we go !

 nak g bazaar je pon ^_^
dari kiri yana,anys,timah,tiem and my rumet ahsha ..
bagus2 belaka kawan2 aku ni :) kitorang akan bersama 5 years ahead .. siryes tak tipu '_'/


and this is my first time berbuka tnpa family .. ya first time in my life *_^

makanan dibalut demi menjaga kebersihan makanan dari lalat2 yang kelaparan ..
tiap- tiap hari akan turun pukul 6 untuk ambil makanan di kafeteria ..
makanan sikit jekk .. sikit kuih dan nasi sehidang .. terasa kelainan berbuka dgn family , selalu nasi lauk sedap sedapp ehhmmm sedap tak terkata man ! dah tu buatan my mommy yang sentiasa rasanya kena dgn jiwa and taste hakuh .. hukhuk ..

sini je la , sekian .. assalamualaikum :)


 

Berbuka tanpa family T_T

July 28, 2012

Assalamualaikum 

Pengumumam2 ,
Kepada sekmu rakan2 blogger titew , titew nak ucap ma ceh coz join titew punya giveaway yaaww . ok sila berlakon muntah yaa sekmu . titew tak sempat check semua lagi .. insyallah akan disemak dari hari ke hari .. al maklumlah tempat daku sekarang tidak punya wifi , ada pon satu bar jek , kena jalan jauh sikit kalau nak online .. kena berusaha la sikit kan , jenis aku yang malas berusaha ni , mimpi je la kalau nak g online selalu ..


Bertepatan dengan isu di atas , hari ni aku ditugaskan oleh rakan-rakanku untuk bersama rakan-rakanku itu buat research pasal sample2 herba untuk kami guna untuk research biology kami .. kitorang pilih tajuk resdung .so can’t wait for that experiment dude . pas ni kalau rajin tangkap gmbar banyak2 tempek dekat blog .. uhuksss ..

So ya friends , aku sekarang di KMKN , KOLEJ MARA KUALA NERANG , sedang melakukan foundation selama 1 tahun ... lepas genap 1 tahun , aku akan berpindah ke RCMP Ipohh .. Insyallah jika pointer ku tinggi serta lepas interview maka jadilah aku pelajar ROYAL COLLEGE MEDICINE PERAK. ..


Aku ni nak berblog , tapi tak tahu nak blog gapo .. nak cerita pasal diri sendiri , tak tahu nak cerita gapo .. cerita berulang ja tiap2 hari kalau aku nak oyak .. paginya bangun sahur , lepas tu tidur semula , bangun mndy, semyang sbuh , siap2 g kelas , balik kelas pukul 2 , and then merelax ja dalam bilik smpai berbuka .. pastu teraweh , sahur semula , betapa hebatnya life aku yang boring ni , dah laa tak leh online .. fuh2 , namun begitu kadang2 tu petang2 keluar jlan2 la jugak sambil cuci mata yee  tengok tumbuhan2 hijau .. :p (eh yeke )


Bulan  Ramadhan ni tak kan nak cuci mata pakai tumbuhan hijau je , mesti lah di bazaar .. 8 hari berpuasa , baru sekali aku menjejakkan kaki ke bazaar .. ah sedih2 .. itu pon hjung minggu bersama-sama kawan2 buru teksi2 yang ada ;>
Here we go !

 nak g bazaar je pon ^_^
dari kiri yana,anys,timah,tiem and my rumet ahsha ..
bagus2 belaka kawan2 aku ni :) kitorang akan bersama 5 years ahead .. siryes tak tipu '_'/


and this is my first time berbuka tnpa family .. ya first time in my life *_^

makanan dibalut demi menjaga kebersihan makanan dari lalat2 yang kelaparan ..
tiap- tiap hari akan turun pukul 6 untuk ambil makanan di kafeteria ..
makanan sikit jekk .. sikit kuih dan nasi sehidang .. terasa kelainan berbuka dgn family , selalu nasi lauk sedap sedapp ehhmmm sedap tak terkata man ! dah tu buatan my mommy yang sentiasa rasanya kena dgn jiwa and taste hakuh .. hukhuk ..

sini je la , sekian .. assalamualaikum :)


 
Hello ladies~ ~ ~  It is giveaway time ! I decided to host a mini giveaway. Hope you guys like and would join this mini giveaway ..:) \(^∀^)メ(^∀^)ノ

 First of all , from bottom of my heart I would like to thank └(=^‥^=)┐ to all of my readers also followers because you are always visit my blog and share some love.. Thank you , thank you guys.. arigatou :>

 Lemme introduce you ' Smallish Biggish Mini Giveaway . The prizes choosen are ...
One Lip Ice Lip Balm mentholatum
One pair of false eyelashes
A deep black liquid eyeliner
A rockstar long necklace
a Tea tree oil anti blemish

And RM10 cash or topup for top refferal



To enter this giveaway, 

( ・_・)ノ you must be my follower
( ・_・)ノ must like my fan page
( ・_・)ノ must make one entry tittled ‘Smallish Biggish Mini Giveaway’ *put banner above and link it here
( ・_・)ノand answer this 'I like reading Smallish Biggish blog because ..... ' *In Bm 'Saya suka baca blog Smallish Biggish kerana .....'
 ( ・_・)ノLeave your entry at comment box below .

The winner will be selected randomly..
This giveaway  will be end on 13 august 2012.
You can put me in your bloglist to get update with this giveaway*optional 

Lastly wish you all the best ladies !
My fan pages







Smallish Biggish Mini Giveaway ; please join it babe ^_^

July 13, 2012

Hello ladies~ ~ ~  It is giveaway time ! I decided to host a mini giveaway. Hope you guys like and would join this mini giveaway ..:) \(^∀^)メ(^∀^)ノ

 First of all , from bottom of my heart I would like to thank └(=^‥^=)┐ to all of my readers also followers because you are always visit my blog and share some love.. Thank you , thank you guys.. arigatou :>

 Lemme introduce you ' Smallish Biggish Mini Giveaway . The prizes choosen are ...
One Lip Ice Lip Balm mentholatum
One pair of false eyelashes
A deep black liquid eyeliner
A rockstar long necklace
a Tea tree oil anti blemish

And RM10 cash or topup for top refferal



To enter this giveaway, 

( ・_・)ノ you must be my follower
( ・_・)ノ must like my fan page
( ・_・)ノ must make one entry tittled ‘Smallish Biggish Mini Giveaway’ *put banner above and link it here
( ・_・)ノand answer this 'I like reading Smallish Biggish blog because ..... ' *In Bm 'Saya suka baca blog Smallish Biggish kerana .....'
 ( ・_・)ノLeave your entry at comment box below .

The winner will be selected randomly..
This giveaway  will be end on 13 august 2012.
You can put me in your bloglist to get update with this giveaway*optional 

Lastly wish you all the best ladies !
My fan pages







 Assalamualaikum ..
 Sekarang ni musim kahwin ya ? banyak pulak yang kahwin .. best jugak nih .. boleh makan free selalu XD

Sehari lepas balik kedah , terus sebok .. bikin itu bikin ini . yang paling teruja nak buat adalah nak tolong kakak aku siapkan teddy bear wedding gift yang ditempah, tak kisah lah wedding ka yassin ceremony ka , akikah ka.. boleh ja buat sebagai hadiah untuk tetamu2 yang hadir ..

Let start with pictures .

Ladies and gentlemen , we're glad to show our Teddy Bear Wedding Door Gift. tadaa !

 

 Banyak je warna-warna yang ada .. warna pallete :D
putih, pink , purple , kuning, biru , hijau .

 
 untuk yang sukakan kecomelanzz di hari perkahwinan , boleh leerr tempah banyak2 kat kitaorang. oppss:D
tempah dekat my sister . i just help her a little bit .. giving ideas and stick the teddy's eyes ..
Comelzz benda ni , kalau aku nak kawin pon mesti aku order dekat kakak aku :)

harga yang ditawarkan sangatlah murah sempena promosi pembukaan :D
tak sampai RM0.70 pon satu teddy bear tu .. seriously .. jom pakat2 order ..
100 pcs teddy bear pon dah cukup rasanya kalau nak bagi dekat vvip .. huk3 .

 belom dijahit ..
 sudah dijahit .. tapi belom dimatakan serta diribenkan ..

 ahakss .. mr teddy dan mrs teddy belom siap lagi .. tapi dah dikotakkan :) hakhak ..

untuk makluman , this teddy can be filled with sweets , chocolates , small cup cakes or even eggs .. depend on our creativity . kalau tak nak letak benda tu, letak je lah sabun ka apa ka kan2 ..
seterusnya distaple di bahagian bawah teddy .
kalau nak order siap dengan gula-gula pon boleh .. 
tapi mestilah extra charge dikenakan untuk gula-gula tersebut ..

this is only teaser .. the teddy is not fully done .. (*ah , ideas accepted)
 insyallah if i am not busy , i will update more after this ..
barang siapa , bakal pengantin , bakal kenduri2 yang berminat , boleh pm saya di fesbuk (klik) untuk quotation harga .. 
Ingat , your wedding only once in your life, so planned it well ! *ada pengecualian disini

ala murah je , meh2 order door gift nih ! ! 

Wedding Door Gift (behind the scene)

 Assalamualaikum ..
 Sekarang ni musim kahwin ya ? banyak pulak yang kahwin .. best jugak nih .. boleh makan free selalu XD

Sehari lepas balik kedah , terus sebok .. bikin itu bikin ini . yang paling teruja nak buat adalah nak tolong kakak aku siapkan teddy bear wedding gift yang ditempah, tak kisah lah wedding ka yassin ceremony ka , akikah ka.. boleh ja buat sebagai hadiah untuk tetamu2 yang hadir ..

Let start with pictures .

Ladies and gentlemen , we're glad to show our Teddy Bear Wedding Door Gift. tadaa !

 

 Banyak je warna-warna yang ada .. warna pallete :D
putih, pink , purple , kuning, biru , hijau .

 
 untuk yang sukakan kecomelanzz di hari perkahwinan , boleh leerr tempah banyak2 kat kitaorang. oppss:D
tempah dekat my sister . i just help her a little bit .. giving ideas and stick the teddy's eyes ..
Comelzz benda ni , kalau aku nak kawin pon mesti aku order dekat kakak aku :)

harga yang ditawarkan sangatlah murah sempena promosi pembukaan :D
tak sampai RM0.70 pon satu teddy bear tu .. seriously .. jom pakat2 order ..
100 pcs teddy bear pon dah cukup rasanya kalau nak bagi dekat vvip .. huk3 .

 belom dijahit ..
 sudah dijahit .. tapi belom dimatakan serta diribenkan ..

 ahakss .. mr teddy dan mrs teddy belom siap lagi .. tapi dah dikotakkan :) hakhak ..

untuk makluman , this teddy can be filled with sweets , chocolates , small cup cakes or even eggs .. depend on our creativity . kalau tak nak letak benda tu, letak je lah sabun ka apa ka kan2 ..
seterusnya distaple di bahagian bawah teddy .
kalau nak order siap dengan gula-gula pon boleh .. 
tapi mestilah extra charge dikenakan untuk gula-gula tersebut ..

this is only teaser .. the teddy is not fully done .. (*ah , ideas accepted)
 insyallah if i am not busy , i will update more after this ..
barang siapa , bakal pengantin , bakal kenduri2 yang berminat , boleh pm saya di fesbuk (klik) untuk quotation harga .. 
Ingat , your wedding only once in your life, so planned it well ! *ada pengecualian disini

ala murah je , meh2 order door gift nih ! ! 

Memandangkan aku ditawarkan ke Kolej Mara pada 5julai lepas, makanya setelah berfikir panjang serta beristikarah , aku membuat keputusan untuk meninggalkan Pasum .. 

pasum - (Asasi terbaik yang pernah aku jejak) .. rindunyaa .. 

 Memandangkan itu juga , aku bersama teman baik menjauhkan tapak kaki ke Times Square . Kami rancang nak main theme park dekat situ , memandangkan purse masing2 nipis jee. makanya terbatal niat sorang-sorang dari awal lagi ..hakhak . Jauh jugak lah Times Square tu dari UM . Mula-mula naik Rapid KL di U ke stesen LRT . Lepas tu ambil LRT ke KL Sentral . keluar dari banggunan dekat KL Sentral tu ambil Monorail ke Imbi . Keluar2 terus pijak times square . ahaks . tambang pon cun berbanding RM2 ja kalau nak ke Mid Valley yang digelar rumah kedua kami . uhukz .


di tepi jalan ke stesen bas

seperti yang aku  uar-uarkan , aku nak singgah etude .. 



ek ? tapi etude house yang aku singgah tu tak ada laa macam ni .. XD
pada mulanya ingat nak cuci mata je .. 
'ala kita tengok2 dah la, pastu kita blah' ujar aku pada ain ..
bila dah masuk situ , memang stuck lah , siap try macam2 lagik ,
kesimpulannya, aku membawa pulang sebatang Dear Darling Lip Tint .
Lip tint ni tak da sale . ish sedeh betol !

 bergambar di dalam Times Square berhampiran the theme park . mohon simpati dengan pak cik jual tiket .
eh Ain , baju kita sama hitam . sehati dan sejiwa . haha .bluek .#



Aku tak pernah sangka pon aku akan tinggalkan pasum sebelum cukup 1 tahun .. T_T 2bulan di Pasum, menggamit banyak memori  terutamanya dengan si Ain nihh .. heee :)

Oh Me and You went to ....

July 12, 2012

Memandangkan aku ditawarkan ke Kolej Mara pada 5julai lepas, makanya setelah berfikir panjang serta beristikarah , aku membuat keputusan untuk meninggalkan Pasum .. 

pasum - (Asasi terbaik yang pernah aku jejak) .. rindunyaa .. 

 Memandangkan itu juga , aku bersama teman baik menjauhkan tapak kaki ke Times Square . Kami rancang nak main theme park dekat situ , memandangkan purse masing2 nipis jee. makanya terbatal niat sorang-sorang dari awal lagi ..hakhak . Jauh jugak lah Times Square tu dari UM . Mula-mula naik Rapid KL di U ke stesen LRT . Lepas tu ambil LRT ke KL Sentral . keluar dari banggunan dekat KL Sentral tu ambil Monorail ke Imbi . Keluar2 terus pijak times square . ahaks . tambang pon cun berbanding RM2 ja kalau nak ke Mid Valley yang digelar rumah kedua kami . uhukz .


di tepi jalan ke stesen bas

seperti yang aku  uar-uarkan , aku nak singgah etude .. 



ek ? tapi etude house yang aku singgah tu tak ada laa macam ni .. XD
pada mulanya ingat nak cuci mata je .. 
'ala kita tengok2 dah la, pastu kita blah' ujar aku pada ain ..
bila dah masuk situ , memang stuck lah , siap try macam2 lagik ,
kesimpulannya, aku membawa pulang sebatang Dear Darling Lip Tint .
Lip tint ni tak da sale . ish sedeh betol !

 bergambar di dalam Times Square berhampiran the theme park . mohon simpati dengan pak cik jual tiket .
eh Ain , baju kita sama hitam . sehati dan sejiwa . haha .bluek .#



Aku tak pernah sangka pon aku akan tinggalkan pasum sebelum cukup 1 tahun .. T_T 2bulan di Pasum, menggamit banyak memori  terutamanya dengan si Ain nihh .. heee :)

I realized something when I read my own blog, I usually update blog when I am half tired and half sad , lol ..

kira blog tempat melepaskan tension2 di kepala .. whuuu .. saya bukan blogger sejati lagikk macam dulu2 asyik dengan dunia blogging . i miss that moment ... i will try to update as many as possible after this ,. maybe once a week . please dont get bored with same entry oh !
 I am going to Etude House tomorrow .. can't wait to try many products .. :D insyallah, .It is my first time *kesian kan..  ..

Eh awak semua .. kite join mira-chan punya GA taw ..sukanya that amigurumi ..that elephant looks very cute ..awak berbakat lah mira-chan.. nanak , nanak, nanak .. kite belajar amigurumi hari tu tak habis T_t click that banner to join ..

assalamualaikum ;)

tema . makanan , hikhokhik

Giveaway by Mira-chan

July 6, 2012

I realized something when I read my own blog, I usually update blog when I am half tired and half sad , lol ..

kira blog tempat melepaskan tension2 di kepala .. whuuu .. saya bukan blogger sejati lagikk macam dulu2 asyik dengan dunia blogging . i miss that moment ... i will try to update as many as possible after this ,. maybe once a week . please dont get bored with same entry oh !
 I am going to Etude House tomorrow .. can't wait to try many products .. :D insyallah, .It is my first time *kesian kan..  ..

Eh awak semua .. kite join mira-chan punya GA taw ..sukanya that amigurumi ..that elephant looks very cute ..awak berbakat lah mira-chan.. nanak , nanak, nanak .. kite belajar amigurumi hari tu tak habis T_t click that banner to join ..

assalamualaikum ;)

tema . makanan , hikhokhik
 

hOyaahh , hari ni sangat letih , sedangkan tak masuk kuliah pon.. hakhakk , ini kerana aku ronda habis habisan satu kl .. aku ingat setahun aku kena stay kl , rupanya dua bulan jek . tapi banyak pengalaman and kenangan yang aku dapat . alhamdulillah semua ni ketentuan ilahi ,..ada hikmah di sebalik apa yang berlaku ..

Sayangnya nak tinggal PASUM .. dua bulan kat sini macam2 feel ada .. pada mula tidak berminat , lepas tu serious , lepas tu sedih , lepas tu happy . oh macam2 .. memang tak dinafikan , orientasi PASUM is the best ! :D *batch 2012/2013 kepada sesiapa yang bercita2 nak masuk Pasum , teruskan niat anda .. acecehh//

Ok2 update smpai sini jee .. Selamat malam semuaa . :)



Apasal gambar makanan yang menjadi pilihan ??? ;p


Sayangnya nak tinggal Pasum

July 5, 2012

 

hOyaahh , hari ni sangat letih , sedangkan tak masuk kuliah pon.. hakhakk , ini kerana aku ronda habis habisan satu kl .. aku ingat setahun aku kena stay kl , rupanya dua bulan jek . tapi banyak pengalaman and kenangan yang aku dapat . alhamdulillah semua ni ketentuan ilahi ,..ada hikmah di sebalik apa yang berlaku ..

Sayangnya nak tinggal PASUM .. dua bulan kat sini macam2 feel ada .. pada mula tidak berminat , lepas tu serious , lepas tu sedih , lepas tu happy . oh macam2 .. memang tak dinafikan , orientasi PASUM is the best ! :D *batch 2012/2013 kepada sesiapa yang bercita2 nak masuk Pasum , teruskan niat anda .. acecehh//

Ok2 update smpai sini jee .. Selamat malam semuaa . :)



Apasal gambar makanan yang menjadi pilihan ??? ;p


Apakah yang nak diupdate ? ('-^*) kosong je hati n otak ni .. stalk sana stalk sini habislah masa aku yang sepatutnya aku habis dengan menyiapkan tutorial algebra dan study bio beberapa chapter ,

besok ada test bio , kalau idak tak semena-mena aku nak baca bio .. aku suka bio.. *sumtime rasa macam susah *sumtime rasa macam errr .. aku rasa macam aku expert gila bio form five dulu . (・∀・) every movement aku hafal , plus seronok gila baca setiaap keajaiban yang berlaku , once spm result keluar , terus macam kecewa . kawan kawan aku kata aku murid kesayangan cikgu bio kot . ok bukan aku sorang .lolz .

ada segelintir pelajar lagi which terdiri dari kawan2 aku jugak . but my name always being pointed out my teacher because from the first test result aku gempak kot . heee , perasan sekejap . selepas2 itu ada je la orang yang memotong result aku , start from chienese girl . ohoks , mula la rasa jeles bagai..o(>< )o o( ><)o  then aku work hard supaya bio spm aku, aku boleh bagi A+  for my teacher ,

 tapi tu hanyalah impian aku masa form 5 dulu ..dah punah dah impian aku .. aku ingat susah la kot exam kami tu ,sebab tu sekolah aku tak ada sorang pon dapat A+ bio , tapi bila aku keluar dari sekolah tu baru aku nampak dunia , plus masa aku duduk di pasum ni , A+ tu berselerak jee .. bertambah lah sedih bila jadik macam ni , rasa macam aku ni sapa lahh sangat , over suka sangat dengan bio tu .. XD

ok kat mana dah ni ..ヽ(*´Д`*)ノ  dah terkeluar tajuk, aku pon tak tahu apa tujuan aku menaip sekarang ni .. err sesaja kot ..



tidak ada lah yang specialnya dalam gambar ini melainkan hanya baju kurung yang aku pakai sekali dalam seminggu .. (≧▽≦) repeat dari minggu ke minggu .. ahakkss .. cer kira cer kira , ada berapa helai je baju kurung  aku kan kan2 .. tralala .. keselesaan dan kesederhanaan diutamakan supaya nampak nak pergi belajar bukan nak pergi berjoli ..hehehe

dekat pasum ni ,aku sangatlah kekontangan tudung dimana dulu masa dekat rumah selalu pinjam tudung mak je .. tudung aku tudung aku , tudung mak, tudung aku jugak ..lolz , mak sangatlah baik hati memberi kebenaran untuk aku meminjam tudung beliau sampai lasam .. oh jahatnya aku..


nak dijadikan cerita (>w<*) , dari isnin hingga jumaat ,,tudung yang aku pakai hanyalah putih,krim dan hitam .. pastu repeat putih,krim dan hitam .. putih krim hitam ....what ever orang cakap apa aku boleh buat , redhaa ja laaa ehhh . tak pa tak pa tunggu aku balik cuti mid sem nanti , aku akan rompak semua jenis tudung kat rumah sana .. boleh lerr aku berjoli lepas tu .. ahakkss ..  eh macam tak percaya aku dah mula familiar dengan perkataan sem sem ni , siryesly dulu bila dengar orang cakap ..'cuti sem' 'cuti mid sem' aku tak paham kebenda , paham dia cuti .. sem or semester macam blurr .. now baru tahu , satu sem tu 6bulan , setahun ada 2 sem .. /semester/  untuk asasi , 2 semester ada dua final exam . weh dua weh .. pastu dua2 impian aku /target aku/harapan aku ,semoga aku lulus dengan cemerlang .. kalau dah masuk pasum mesti target 4 flat ek .. macam tu la aku , target 4 flat .. insyallah kalau ada rezeki .. kalau atas 3.5 pon dah ok .. but 4 flat is better kot kalau ada orang tanya .'eh ko berapa pointer?' 4 flat ..fulamakk.. ehhmm.. tapi aku berusaha bukan untuk bagitaw orang lain what i got what i have done , aku buat smua ni , aku berusaha semua ni just for my parent .. my parent means a lot to me .. aku dah tak ada cara lain untuk balas jasa mereka .. this is the only way .. i know they want me to success in my life . i will try my harder mom , dad .... ... ok tetiba rasa macam touching gila .. aku ni memang sensitif ..

next chapter ,

Alhamdulillah (ノ^ω^)ハ setelah sebulan di PASUM , aku dah ada ramai kawan sama ada kenal secara tak sengaja atau sengaja . harhar .. kawan group , kawan kuliah , kawan bilik , kawan kat cafe . semuanya lain2 .. kira rasa macam we are big family la kat sini .. akan rasa lebih seronok jika kawan2 aku dari kedah lebih ramai disini .. boleh buat macam kolej sendiri . hehe

 so this is Ain , my best friend since form4  .. I am very happy she always with me thick and thin .. Thank you Ain , i love you too >.<
Kami selalu je turun makan sama2 , outing sama2 even kami lain kuliah , lain bilik , lain sayap .. dan kami selalu jugak skype together , hoho , semalam kiteorang skype sampai pukul 2.30 .. borak2 smbil siapkan tutorial .. :D

ada lagi sorang kawan dari sekolah yang sama jugak .. Fatin nama diberi .. beliau pon baik , selalu gak pergi kuliah dengan beliau awal2 dulu since kami sema kuliah ..

dari kedah ke kl , dari pekan yang tak berapa dikenali ke bandaraya . semua ni berkat doa dan usaha yang diupgrade sepanjang masa .. Ilmu yang bawak aku keluar dari kampung halaman aku . Ilmu yang mengajar aku apa itu kehidupan ..Ilmu jugak lah yang memaksa aku supaya berdikari . For those who read this , please bear in mind , knowledge can change our life . from less to more , from poor to rich , from one to many . from bad to good . i||l|i( ;゚∀゚; )||i|li; Even sumtime rasa macam malas bebenor nak study bagai,,try to fight that . chaiiyok2 ..

Last piece of picture .


Baju kurung :OD

July 1, 2012

Apakah yang nak diupdate ? ('-^*) kosong je hati n otak ni .. stalk sana stalk sini habislah masa aku yang sepatutnya aku habis dengan menyiapkan tutorial algebra dan study bio beberapa chapter ,

besok ada test bio , kalau idak tak semena-mena aku nak baca bio .. aku suka bio.. *sumtime rasa macam susah *sumtime rasa macam errr .. aku rasa macam aku expert gila bio form five dulu . (・∀・) every movement aku hafal , plus seronok gila baca setiaap keajaiban yang berlaku , once spm result keluar , terus macam kecewa . kawan kawan aku kata aku murid kesayangan cikgu bio kot . ok bukan aku sorang .lolz .

ada segelintir pelajar lagi which terdiri dari kawan2 aku jugak . but my name always being pointed out my teacher because from the first test result aku gempak kot . heee , perasan sekejap . selepas2 itu ada je la orang yang memotong result aku , start from chienese girl . ohoks , mula la rasa jeles bagai..o(>< )o o( ><)o  then aku work hard supaya bio spm aku, aku boleh bagi A+  for my teacher ,

 tapi tu hanyalah impian aku masa form 5 dulu ..dah punah dah impian aku .. aku ingat susah la kot exam kami tu ,sebab tu sekolah aku tak ada sorang pon dapat A+ bio , tapi bila aku keluar dari sekolah tu baru aku nampak dunia , plus masa aku duduk di pasum ni , A+ tu berselerak jee .. bertambah lah sedih bila jadik macam ni , rasa macam aku ni sapa lahh sangat , over suka sangat dengan bio tu .. XD

ok kat mana dah ni ..ヽ(*´Д`*)ノ  dah terkeluar tajuk, aku pon tak tahu apa tujuan aku menaip sekarang ni .. err sesaja kot ..



tidak ada lah yang specialnya dalam gambar ini melainkan hanya baju kurung yang aku pakai sekali dalam seminggu .. (≧▽≦) repeat dari minggu ke minggu .. ahakkss .. cer kira cer kira , ada berapa helai je baju kurung  aku kan kan2 .. tralala .. keselesaan dan kesederhanaan diutamakan supaya nampak nak pergi belajar bukan nak pergi berjoli ..hehehe

dekat pasum ni ,aku sangatlah kekontangan tudung dimana dulu masa dekat rumah selalu pinjam tudung mak je .. tudung aku tudung aku , tudung mak, tudung aku jugak ..lolz , mak sangatlah baik hati memberi kebenaran untuk aku meminjam tudung beliau sampai lasam .. oh jahatnya aku..


nak dijadikan cerita (>w<*) , dari isnin hingga jumaat ,,tudung yang aku pakai hanyalah putih,krim dan hitam .. pastu repeat putih,krim dan hitam .. putih krim hitam ....what ever orang cakap apa aku boleh buat , redhaa ja laaa ehhh . tak pa tak pa tunggu aku balik cuti mid sem nanti , aku akan rompak semua jenis tudung kat rumah sana .. boleh lerr aku berjoli lepas tu .. ahakkss ..  eh macam tak percaya aku dah mula familiar dengan perkataan sem sem ni , siryesly dulu bila dengar orang cakap ..'cuti sem' 'cuti mid sem' aku tak paham kebenda , paham dia cuti .. sem or semester macam blurr .. now baru tahu , satu sem tu 6bulan , setahun ada 2 sem .. /semester/  untuk asasi , 2 semester ada dua final exam . weh dua weh .. pastu dua2 impian aku /target aku/harapan aku ,semoga aku lulus dengan cemerlang .. kalau dah masuk pasum mesti target 4 flat ek .. macam tu la aku , target 4 flat .. insyallah kalau ada rezeki .. kalau atas 3.5 pon dah ok .. but 4 flat is better kot kalau ada orang tanya .'eh ko berapa pointer?' 4 flat ..fulamakk.. ehhmm.. tapi aku berusaha bukan untuk bagitaw orang lain what i got what i have done , aku buat smua ni , aku berusaha semua ni just for my parent .. my parent means a lot to me .. aku dah tak ada cara lain untuk balas jasa mereka .. this is the only way .. i know they want me to success in my life . i will try my harder mom , dad .... ... ok tetiba rasa macam touching gila .. aku ni memang sensitif ..

next chapter ,

Alhamdulillah (ノ^ω^)ハ setelah sebulan di PASUM , aku dah ada ramai kawan sama ada kenal secara tak sengaja atau sengaja . harhar .. kawan group , kawan kuliah , kawan bilik , kawan kat cafe . semuanya lain2 .. kira rasa macam we are big family la kat sini .. akan rasa lebih seronok jika kawan2 aku dari kedah lebih ramai disini .. boleh buat macam kolej sendiri . hehe

 so this is Ain , my best friend since form4  .. I am very happy she always with me thick and thin .. Thank you Ain , i love you too >.<
Kami selalu je turun makan sama2 , outing sama2 even kami lain kuliah , lain bilik , lain sayap .. dan kami selalu jugak skype together , hoho , semalam kiteorang skype sampai pukul 2.30 .. borak2 smbil siapkan tutorial .. :D

ada lagi sorang kawan dari sekolah yang sama jugak .. Fatin nama diberi .. beliau pon baik , selalu gak pergi kuliah dengan beliau awal2 dulu since kami sema kuliah ..

dari kedah ke kl , dari pekan yang tak berapa dikenali ke bandaraya . semua ni berkat doa dan usaha yang diupgrade sepanjang masa .. Ilmu yang bawak aku keluar dari kampung halaman aku . Ilmu yang mengajar aku apa itu kehidupan ..Ilmu jugak lah yang memaksa aku supaya berdikari . For those who read this , please bear in mind , knowledge can change our life . from less to more , from poor to rich , from one to many . from bad to good . i||l|i( ;゚∀゚; )||i|li; Even sumtime rasa macam malas bebenor nak study bagai,,try to fight that . chaiiyok2 ..

Last piece of picture .


Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.