Assalamualaikum  ..Sejak dua menjak ini diri ku begitu malas untuk melakukan apa apa tugasan , sekarang juga aku tengah malas , malas , malas , malas makan , malas mandi , malas bangun , malas malas !! Wahai sikap malas ! pergi lah kau jauh dari hidupku , aku tidak rela sikap malas itu singgah di hidup kerana aku bukan lah seorang pemalas , aku seorang yang tidak malas .. dah la stop baca perkataan malas tu , peratus membuat kalian semua malas adalah sangat tinggi .. dah tu kita tukar perkataan rajin pulak .


Rajin rajin rajin , resapkan aura rajin tu dalam diriku . plisss pliss .. pliss pliss ..
Tapi wahai rerakan , kerana malas itu lah aku mengupdate blog hari ni kerana sekarang ini aku sedang bergoyang kaki tangan dan badan , aku begitu malas untuk bangun , begitu malas untuk menaip perkara yang lebih bagus .. selain dari keluhan malas yang tak dak maknanya ni . :D


eh kawan2 , hari ni saya tukar header la wak .. *nada gedik
semua vector tu ku kreditkan ke coffeecottage,  ..

berbekalkan kerajinan ,saya nak kongsi lah header untuk korang semua . haha . kini dah banyak pilihan header yang boleh anda semua yang sukakan freebies header , namun begitu , saya mahu menambah banyakkan lagi koleksi header free untuk blog yeahh ... background adalah transparent .. width 1000px

saya nama kan kawaii delly header .lol ,

http://1.bp.blogspot.com/-A8JD9KNTi4Y/T-57Txmf2eI/AAAAAAAACag/ro0w4kChIGw/s1600/headeranys1.png



http://4.bp.blogspot.com/-yzPw7GAAdsc/T-561b8YHwI/AAAAAAAACaY/ghEjTOfWw7M/s1600/headeranys.png

sila ambil dengan rasa tidak bersalah dan tempek di mana2 sahaja yang anda mahu ia kelihatan sedap .. .
ciou '><"

MALAS lagi.. & Freebies Kawaii Delly Header

June 30, 2012


Assalamualaikum  ..Sejak dua menjak ini diri ku begitu malas untuk melakukan apa apa tugasan , sekarang juga aku tengah malas , malas , malas , malas makan , malas mandi , malas bangun , malas malas !! Wahai sikap malas ! pergi lah kau jauh dari hidupku , aku tidak rela sikap malas itu singgah di hidup kerana aku bukan lah seorang pemalas , aku seorang yang tidak malas .. dah la stop baca perkataan malas tu , peratus membuat kalian semua malas adalah sangat tinggi .. dah tu kita tukar perkataan rajin pulak .


Rajin rajin rajin , resapkan aura rajin tu dalam diriku . plisss pliss .. pliss pliss ..
Tapi wahai rerakan , kerana malas itu lah aku mengupdate blog hari ni kerana sekarang ini aku sedang bergoyang kaki tangan dan badan , aku begitu malas untuk bangun , begitu malas untuk menaip perkara yang lebih bagus .. selain dari keluhan malas yang tak dak maknanya ni . :D


eh kawan2 , hari ni saya tukar header la wak .. *nada gedik
semua vector tu ku kreditkan ke coffeecottage,  ..

berbekalkan kerajinan ,saya nak kongsi lah header untuk korang semua . haha . kini dah banyak pilihan header yang boleh anda semua yang sukakan freebies header , namun begitu , saya mahu menambah banyakkan lagi koleksi header free untuk blog yeahh ... background adalah transparent .. width 1000px

saya nama kan kawaii delly header .lol ,

http://1.bp.blogspot.com/-A8JD9KNTi4Y/T-57Txmf2eI/AAAAAAAACag/ro0w4kChIGw/s1600/headeranys1.png



http://4.bp.blogspot.com/-yzPw7GAAdsc/T-561b8YHwI/AAAAAAAACaY/ghEjTOfWw7M/s1600/headeranys.png

sila ambil dengan rasa tidak bersalah dan tempek di mana2 sahaja yang anda mahu ia kelihatan sedap .. .
ciou '><"

Peep , I am studying types of viruses right now .. Mind to share with you :D

Tobacco Mosaic Virus
Adenovirus
Influenza Virus
Bacteriophage



Virus is a Latin word . which mean 'poison'
Learn virus is scary to me ..but quite interesting ^_^'
have a nice day .

Viruses

June 16, 2012

Peep , I am studying types of viruses right now .. Mind to share with you :D

Tobacco Mosaic Virus
Adenovirus
Influenza Virus
Bacteriophage



Virus is a Latin word . which mean 'poison'
Learn virus is scary to me ..but quite interesting ^_^'
have a nice day .
I have lotsa things to do . I have lotsa things to do . I have lotsa things undone .
I should not smile T_T

Life

June 15, 2012

I have lotsa things to do . I have lotsa things to do . I have lotsa things undone .
I should not smile T_T


I still remember when the first week I stay at PASUM . it would be a very terrible week .. Mau tak teruk , first day masa hari pendaftaran tu , kena tidur bilik orang ..which means I dont have my own room and my own room mate .. own room tu include katil,tilam,locker,meja . arghh menumpang la kiranya aku ni .. barang bukan sikit nak angkut sana sini .. alahai .. ramai jugak yang jadi orang ketiga .. n ramai jugak parents complain ..ayoyo .. beribu kot yang mendaftarkan diri hari tu :D nasib aku la , sapa suruh lambat .. huehue ..
actually aku dah set dengan my new friend, Isya , Damansara girl ,to stay with her .. tapi apa boleh buat .. hari pertama mmg risau , bosan la jadi orang ketiga .. siyes ! pastu tilam kita dok tengah2 antara katil yang ada.. kalau dipijak2 tu mmg perkara biasa dan pkra yang paling aku tak suka sebab tu tilam yang bercadar untuk aku tidur.. hmm tutup mata ja la kalau ada orang pijak , :D

that was my first day at Pasum .. 
second day , dorang dah mula arangge tempat .. and aku yang sentiasa lalai ni hanya menyusahkan diri usung barang ke kolej 11, ingat bilik aku kat sana .. rupanya bilik aku kat blok B ja pon .. ciss .. 

seingat aku 2 night kot dekat blok B with Isya .. pastu dia dapat MARA untuk engineering tak silap .. ke Australia .. beshh gila .. aku lak check , failed ok .. time tu mmg depressed gila sebab aku bawak barang sikit ja .. niat nak stay bapa hari ja . bajet macam lepas laa temuduga hari tu .. :D sedangkann .. sedangkan mara ambil sikit ja orang untuk Medic this year untuk ke U terkemuka.. dengar kata kurang bajet , sikit berbanding tahun sebelumnya .. but i dont know la kan .. 

after that , lepas room mate aku keluar tak kan aku nak stay sorang,,kan3 ?
so aku g r menumpang bilik yang ketiga pulak .. hehe
but this time dengan kawan baik ler , this time is ok laa sebab kawan kita kan .. 
we know how to respect each other .. :D
And now everything is fine ,.. room mate aku orang kelate :D 
dah stay dengan dia lama jugak laa .. and dia pon bakal keluar maybe next two days sebab nak g maktab .. wuaaa ,,. sedih jugak , hope dapat room mate yang ok jugak after this . :)
  till here jo laa .. mengantuk by writing :)

Learning process

June 14, 2012



I still remember when the first week I stay at PASUM . it would be a very terrible week .. Mau tak teruk , first day masa hari pendaftaran tu , kena tidur bilik orang ..which means I dont have my own room and my own room mate .. own room tu include katil,tilam,locker,meja . arghh menumpang la kiranya aku ni .. barang bukan sikit nak angkut sana sini .. alahai .. ramai jugak yang jadi orang ketiga .. n ramai jugak parents complain ..ayoyo .. beribu kot yang mendaftarkan diri hari tu :D nasib aku la , sapa suruh lambat .. huehue ..
actually aku dah set dengan my new friend, Isya , Damansara girl ,to stay with her .. tapi apa boleh buat .. hari pertama mmg risau , bosan la jadi orang ketiga .. siyes ! pastu tilam kita dok tengah2 antara katil yang ada.. kalau dipijak2 tu mmg perkara biasa dan pkra yang paling aku tak suka sebab tu tilam yang bercadar untuk aku tidur.. hmm tutup mata ja la kalau ada orang pijak , :D

that was my first day at Pasum .. 
second day , dorang dah mula arangge tempat .. and aku yang sentiasa lalai ni hanya menyusahkan diri usung barang ke kolej 11, ingat bilik aku kat sana .. rupanya bilik aku kat blok B ja pon .. ciss .. 

seingat aku 2 night kot dekat blok B with Isya .. pastu dia dapat MARA untuk engineering tak silap .. ke Australia .. beshh gila .. aku lak check , failed ok .. time tu mmg depressed gila sebab aku bawak barang sikit ja .. niat nak stay bapa hari ja . bajet macam lepas laa temuduga hari tu .. :D sedangkann .. sedangkan mara ambil sikit ja orang untuk Medic this year untuk ke U terkemuka.. dengar kata kurang bajet , sikit berbanding tahun sebelumnya .. but i dont know la kan .. 

after that , lepas room mate aku keluar tak kan aku nak stay sorang,,kan3 ?
so aku g r menumpang bilik yang ketiga pulak .. hehe
but this time dengan kawan baik ler , this time is ok laa sebab kawan kita kan .. 
we know how to respect each other .. :D
And now everything is fine ,.. room mate aku orang kelate :D 
dah stay dengan dia lama jugak laa .. and dia pon bakal keluar maybe next two days sebab nak g maktab .. wuaaa ,,. sedih jugak , hope dapat room mate yang ok jugak after this . :)
  till here jo laa .. mengantuk by writing :)



Morning everyone and my bby blog :D
I feel quite good today .. and wish to make my day means to me ..So i had plan my acivity today .. It is not full with usefull things but at least I am not wasting my hours online facebook and others which really waste my time. I know that actually but I cannot stop that ^_^ slap#..

TODAy PlaN . :)

start from now ..
09.30  bath
09.40  bersiap
09.50  translate some words yang tak paham
10.00  turun bawah tengok jualan buku *jgn lupa bawak duit
10.15 jalan ke kuliah
10.30 buat discussion bio yang tak siap semntara tunggu lect
11-12 kuliah bio 2
12- 1 kuliah physic 2
01.15 sampai kolej
01.30 makan di cafe or bawak balik *tengok keadaan
01.50 kalau boleh mandi dan basuh kain
02.10 solat
02.30 rehat dulu

amboi padat aktiviti aku .. ingat kondisi badan belom elok sepenuhnya ..

03.00  study bio and make some notes
05.00 study math sikit dalam 30minit
05.45 solat
06.00 lepak dulu dan beli makan siap siap
07.30 mandi dan solat
08.00 rehat
08.30 study chemist
10.30 rehat
11.00 tidur


as a conclusion , i got two hours for bio , two hours for chemist and 30 minutes for math today ..
I hope it going well , but it is just my plan .. kita hanya merancang , Allah yang tentukan .. thats , what I believe , but must add something .. we must put an effort to do that and fight our lazy habits .. Kuat . Come on ,, chaiyookk .. jangan ketinggalan Anyss ..ang nak jadi succesfull girl right ? lagipun, everyone dah buat revision .. !!

Please stop stalker orang , .. Foundation only 1year .. to futher your study in medic , you must get 4.00 flat ! "_" i know you can do , ! If they can , why you can't ?

Till then ,.Aku dah terlewat 10 minit ni .. bai bai ..




Today Makes Tommorow

June 11, 2012



Morning everyone and my bby blog :D
I feel quite good today .. and wish to make my day means to me ..So i had plan my acivity today .. It is not full with usefull things but at least I am not wasting my hours online facebook and others which really waste my time. I know that actually but I cannot stop that ^_^ slap#..

TODAy PlaN . :)

start from now ..
09.30  bath
09.40  bersiap
09.50  translate some words yang tak paham
10.00  turun bawah tengok jualan buku *jgn lupa bawak duit
10.15 jalan ke kuliah
10.30 buat discussion bio yang tak siap semntara tunggu lect
11-12 kuliah bio 2
12- 1 kuliah physic 2
01.15 sampai kolej
01.30 makan di cafe or bawak balik *tengok keadaan
01.50 kalau boleh mandi dan basuh kain
02.10 solat
02.30 rehat dulu

amboi padat aktiviti aku .. ingat kondisi badan belom elok sepenuhnya ..

03.00  study bio and make some notes
05.00 study math sikit dalam 30minit
05.45 solat
06.00 lepak dulu dan beli makan siap siap
07.30 mandi dan solat
08.00 rehat
08.30 study chemist
10.30 rehat
11.00 tidur


as a conclusion , i got two hours for bio , two hours for chemist and 30 minutes for math today ..
I hope it going well , but it is just my plan .. kita hanya merancang , Allah yang tentukan .. thats , what I believe , but must add something .. we must put an effort to do that and fight our lazy habits .. Kuat . Come on ,, chaiyookk .. jangan ketinggalan Anyss ..ang nak jadi succesfull girl right ? lagipun, everyone dah buat revision .. !!

Please stop stalker orang , .. Foundation only 1year .. to futher your study in medic , you must get 4.00 flat ! "_" i know you can do , ! If they can , why you can't ?

Till then ,.Aku dah terlewat 10 minit ni .. bai bai ..




lalalalala .. ok , as a update today , a very boring day . let's start with my life activities . oh before that , i would tell you . I had disable my 'comment in my blog' sorry , its not because I dont get responses or what . its bcoz I just want it to be private to myself .. no one would comment , no one would critics , no one would bla bla bla . and I dont get to think about the good and bad comments bcoz after this I will just update this blog about my messy life at here and maybe a few beauty sponsored reviews .of course i got to finish them first ! :D and i would enable that 'comment function' one day when I tend to manage my blog .. huhu .
see , i cannot manage my blog after two weeks at Pasum , i am not too busy , but I am too lazy .. when i want to update my blog , i would think , do i need ? what kind of story .? i dont have picture ..i dont have even ideas .and of course i would think that I havent do revision yet. so my intention cancelled immediately . :D

morning . eat at cafe about 11 with my Pendang(Kedah) friends ,2 from UM , 2 from UIA..
              go to student's clinic .. but it closed
afternoon playing plant zombie game
              eat burger
              keep online until night .

I am sleepy but cannot sleep :( I am sleepy coz I eat medicine maybe .. and my body is quite hot ..
I just eat panadol .. pity me  T_T I also put Kool Fever at my forehead last night but nothing changed , because when I bought that Kool fever , its already not cool , and last night i think it just remain at my forehead for less one hour .. haha , when i woke up in that morning , i see that the kool fever was stick at my pillow . damn ,.. the one who sick is me , not that pillow ! tommorow my class started ..I have to be strong and look healthy . chaiyookk ..

till here my baby blog .. thanks coz give me space to tell story at here ...


*****

Let's join Vivace Dolce Giveaway when her followers reach 500 !
Dont forget to like and join the GA !

Sick

June 10, 2012

lalalalala .. ok , as a update today , a very boring day . let's start with my life activities . oh before that , i would tell you . I had disable my 'comment in my blog' sorry , its not because I dont get responses or what . its bcoz I just want it to be private to myself .. no one would comment , no one would critics , no one would bla bla bla . and I dont get to think about the good and bad comments bcoz after this I will just update this blog about my messy life at here and maybe a few beauty sponsored reviews .of course i got to finish them first ! :D and i would enable that 'comment function' one day when I tend to manage my blog .. huhu .
see , i cannot manage my blog after two weeks at Pasum , i am not too busy , but I am too lazy .. when i want to update my blog , i would think , do i need ? what kind of story .? i dont have picture ..i dont have even ideas .and of course i would think that I havent do revision yet. so my intention cancelled immediately . :D

morning . eat at cafe about 11 with my Pendang(Kedah) friends ,2 from UM , 2 from UIA..
              go to student's clinic .. but it closed
afternoon playing plant zombie game
              eat burger
              keep online until night .

I am sleepy but cannot sleep :( I am sleepy coz I eat medicine maybe .. and my body is quite hot ..
I just eat panadol .. pity me  T_T I also put Kool Fever at my forehead last night but nothing changed , because when I bought that Kool fever , its already not cool , and last night i think it just remain at my forehead for less one hour .. haha , when i woke up in that morning , i see that the kool fever was stick at my pillow . damn ,.. the one who sick is me , not that pillow ! tommorow my class started ..I have to be strong and look healthy . chaiyookk ..

till here my baby blog .. thanks coz give me space to tell story at here ...


*****

Let's join Vivace Dolce Giveaway when her followers reach 500 !
Dont forget to like and join the GA !

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.