B-egin with
L-ove in ISLAM
E-xpect blessing
S-hare goodness
S-hine like the sun
l-nspire everybody
N-ever forget that
G-OD is with u always

Happy New Year 2012
 

Hello peep ..
Wahh , tup tup hari demi hari, bulan demi bintang , dah nak masuk tahun baru lah . yehh , hepy new year gais . ha , tahun baru ni tak de azam baru kah ? ni lah azam anys ..   
p/s da walaupun azam tu tak tercapai  tapi ada azam lebih baik daripd tak ada, tak gitu puan2 dan tuan2?


1. Dalam dunia blogging , anys harap anys akan lebih success , anys harap tak ada persengketaan antara blogger2 , anys harap dunia blogger jadi semakin happy , no karat2 issue , issue sensitive lah kan .. buat yang nak menegur, tegur secara baik , buat yang nak mengkritik, kritik secara baik , buat yang nak memberi pendapat,beri secara berhemah dan baik....wuu ,  peace no war  ye tuan2 puan2..


2.Dalam life anys pulak, anys harap, anys akan menjadi anak yang lebih solehah, semoga anys lebih taat kepada allah, semoga pandai memasak dan  menjahit , i eagerly hope i can menjahit tudung segera.. amin ,,.muahehe ..


3. Dan semoga nuffnang lebih murah hati dengan anys ye ..  semoga lepas ni anys lebih rajin utk blogwalking dan menjalinkan hubungan dgn blogger2 .. . ok tuan2 puan2 , last but not least .. selamat tahu baru ...semoga success selalu dan murah rezeki  J i heart all of you readers !


Oh ya . lagi satu , anys nak ucapkan terima kasih sangat2 buat semua yang join giveaway tu . anys start uar2 27 dis , now 31 dis , ada 333 penyertaan dari blog anys .. thanks for ur support ! lep u ..

Azam baru di tahun baru ^_^

December 31, 2011

B-egin with
L-ove in ISLAM
E-xpect blessing
S-hare goodness
S-hine like the sun
l-nspire everybody
N-ever forget that
G-OD is with u always

Happy New Year 2012
 

Hello peep ..
Wahh , tup tup hari demi hari, bulan demi bintang , dah nak masuk tahun baru lah . yehh , hepy new year gais . ha , tahun baru ni tak de azam baru kah ? ni lah azam anys ..   
p/s da walaupun azam tu tak tercapai  tapi ada azam lebih baik daripd tak ada, tak gitu puan2 dan tuan2?


1. Dalam dunia blogging , anys harap anys akan lebih success , anys harap tak ada persengketaan antara blogger2 , anys harap dunia blogger jadi semakin happy , no karat2 issue , issue sensitive lah kan .. buat yang nak menegur, tegur secara baik , buat yang nak mengkritik, kritik secara baik , buat yang nak memberi pendapat,beri secara berhemah dan baik....wuu ,  peace no war  ye tuan2 puan2..


2.Dalam life anys pulak, anys harap, anys akan menjadi anak yang lebih solehah, semoga anys lebih taat kepada allah, semoga pandai memasak dan  menjahit , i eagerly hope i can menjahit tudung segera.. amin ,,.muahehe ..


3. Dan semoga nuffnang lebih murah hati dengan anys ye ..  semoga lepas ni anys lebih rajin utk blogwalking dan menjalinkan hubungan dgn blogger2 .. . ok tuan2 puan2 , last but not least .. selamat tahu baru ...semoga success selalu dan murah rezeki  J i heart all of you readers !


Oh ya . lagi satu , anys nak ucapkan terima kasih sangat2 buat semua yang join giveaway tu . anys start uar2 27 dis , now 31 dis , ada 333 penyertaan dari blog anys .. thanks for ur support ! lep u ..
 GA ini akan ditutup pada bila2 masa*kemungkinan besar 31DISEMBER2011
  ,sila buat entri dengan pantas ,! ::)
Hello and Assalamualaikum semua .. Jom2 Join  Mega Giveaway ni , hadiah banyak dan meletup kebabom meh , , rugi tak join , hadiah tu nak bagi sapa lagi kalau bukan kat hampa  ??
http://4.bp.blogspot.com/-eqUj5oTVxrU/TvmZ1HYuG0I/AAAAAAAABVY/aqAJGq-hYQM/s1600/Buttonbyanys.png

Apa perlu buat ? :
  1. Buat entri bertajuk  'End Year Mega Giveaway '
  2. Sila lah FOLLOW/LIKE site sponsor, supaya kalau korang menang,senang nanti
  3. Letak banner di atas dan link kan ke blog anys atau blog zatty
  4. Tinggalkan link entri andaa di bahagian komen !

Senarai Hadiah
  1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
  2. 5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
  3. 3 hermes purse  dari >SINI<
  4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
  5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
  6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
  7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)

TOTAL UP , semua ada 40 pemenang :)

Hadiah akan diupdate dari masa ke semasa , sponsor dialu2kan :)
Ehh , kejapp2. tolong Anys boleh x ?
LIKE pic Anys ni>http://www.facebook.com/photo.php?fbid=312721845427664&set=a.312721812094334.86348.200146616685188&type=3
It's contest ! Tq ..
Yes sebenarnya anys menolong blogger zaty ni untuk promote contest dia , secara kebetulan anys adalah salah satu sponsor ,so sapa2 yang ada buat contest, nak suroh anys promote, boleh je ..:)) pm anys ok :)

    End Year Mega Giveaway

     GA ini akan ditutup pada bila2 masa*kemungkinan besar 31DISEMBER2011
      ,sila buat entri dengan pantas ,! ::)
    Hello and Assalamualaikum semua .. Jom2 Join  Mega Giveaway ni , hadiah banyak dan meletup kebabom meh , , rugi tak join , hadiah tu nak bagi sapa lagi kalau bukan kat hampa  ??
    http://4.bp.blogspot.com/-eqUj5oTVxrU/TvmZ1HYuG0I/AAAAAAAABVY/aqAJGq-hYQM/s1600/Buttonbyanys.png

    Apa perlu buat ? :
    1. Buat entri bertajuk  'End Year Mega Giveaway '
    2. Sila lah FOLLOW/LIKE site sponsor, supaya kalau korang menang,senang nanti
    3. Letak banner di atas dan link kan ke blog anys atau blog zatty
    4. Tinggalkan link entri andaa di bahagian komen !

    Senarai Hadiah
    1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
    2. 5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
    3. 3 hermes purse  dari >SINI<
    4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
    5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
    6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
    7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)

    TOTAL UP , semua ada 40 pemenang :)

    Hadiah akan diupdate dari masa ke semasa , sponsor dialu2kan :)
    Ehh , kejapp2. tolong Anys boleh x ?
    LIKE pic Anys ni>http://www.facebook.com/photo.php?fbid=312721845427664&set=a.312721812094334.86348.200146616685188&type=3
    It's contest ! Tq ..
    Yes sebenarnya anys menolong blogger zaty ni untuk promote contest dia , secara kebetulan anys adalah salah satu sponsor ,so sapa2 yang ada buat contest, nak suroh anys promote, boleh je ..:)) pm anys ok :)
      klik banner kalau nak join :)

      Contest The MOST Fabulous Blog by Miss Lovouis

      December 30, 2011

      klik banner kalau nak join :)
      Hello peep ! Assalamualaikum . Anya tak tahu sekarang ni kenapa followers anys makin berkurang .bukan sorang dua , tapi dah dekat sepuluh org dalam beberapa hari, masa anys private blog ri tu pon 5 orang unfollow anys , terpinga-pinga Anys sebab macam mana dorang unfollow sdgkan anys private ? *sya tak tahu _'' Eh ada something tak kena dengan blog anys ke ? Anys bukan nak create issue ,
      tapi Anys nak tahu pendapat korang , kalau korang yang dah follow anys kan , korang ada sebab x nak unfollow anys ? Vote lah poll dibawah kalau malas nak komen kan , kalau rajin komen lah ! :)

      Why do people unfollow my blog?
       content tak menarik
       blog berat
       blog tak kemas
       dengki
       cemburu
       annoyed
       benci
       saya tidak ada masalah dgn blog ini malah keep it up !
        
      pollcode.com free polls 


      Lepas tu nak tanya jugak , how my new blog design looks like ?
      thanks awak semua !

      Komen tentang blog anys
       cantik dan kemas
       kreatif dan comel
       doodle tu saya nak jugak
       saya suka semua content blog ini
       blog buruk
       blog out of date
       blog berat
       saya xsuka blog ini !!
        
      pollcode.com free polls 

      Unfollow saya , Annoyed ke ? *i need your help

      December 28, 2011

      Hello peep ! Assalamualaikum . Anya tak tahu sekarang ni kenapa followers anys makin berkurang .bukan sorang dua , tapi dah dekat sepuluh org dalam beberapa hari, masa anys private blog ri tu pon 5 orang unfollow anys , terpinga-pinga Anys sebab macam mana dorang unfollow sdgkan anys private ? *sya tak tahu _'' Eh ada something tak kena dengan blog anys ke ? Anys bukan nak create issue ,
      tapi Anys nak tahu pendapat korang , kalau korang yang dah follow anys kan , korang ada sebab x nak unfollow anys ? Vote lah poll dibawah kalau malas nak komen kan , kalau rajin komen lah ! :)

      Why do people unfollow my blog?
       content tak menarik
       blog berat
       blog tak kemas
       dengki
       cemburu
       annoyed
       benci
       saya tidak ada masalah dgn blog ini malah keep it up !
        
      pollcode.com free polls 


      Lepas tu nak tanya jugak , how my new blog design looks like ?
      thanks awak semua !

      Komen tentang blog anys
       cantik dan kemas
       kreatif dan comel
       doodle tu saya nak jugak
       saya suka semua content blog ini
       blog buruk
       blog out of date
       blog berat
       saya xsuka blog ini !!
        
      pollcode.com free polls 

       Sila klik banner untuk join .. :)

      SYARAT SANG PETALA BUMI!!!
      ♥ korang kene jadi follower aku  (sebab aku nak follow up balik) *dah
      Buat entri pasal peraduan nihhhhh *dah
      ♥ Belog kene kemas dan cantik *err, saya tak tahu blog saya kemas n cantik ke x ,
      Kene tag pada kawan2 korang seramai yg boleyyyy (LIMIT 5 ORANG - mereka wajib tau!)*dah
      ♥ sila link kan blog korang kat ruangan komen *dah
      ♥ TARIKH TUTUP aku akan umum kan pada 15 JANUARY 2012

      SYARAT PENAMBAHAN!
      ♥ TOLONG BERI LINK YANG BETUL!!!!
      ♥ JIKA LINK KORANG SALAH.. (TIDAK AKAN DILAYAN)
      ♥ SETIAP PENILAIAN AKAN DIAMBIL KIRA DARI SEGI KREATIVITI BLOG KORANG. DAN JUGA DINILAI MELALU KEHENDAK SYARAT DIATAS!!!
      ♥ TERBUKA KEPADA LELAKI DAN WANITA


       Belog Anys tak de kreatif sangat tetapi anys harap kreatif di mata judges contest ni.. and anys harap sangat dapat menang sama ada tempat pertama, kedua,ketiga tak kesah lahh .asalkan ada rezeki di contest ini !

      tag :
      http://cokelatitumanis.blogspot.com/
      http://iloikeyoubebeh.blogspot.com/
      http://ika-sharuddin.blogspot.com/
      http://www.longhaffiz.com
      http://cahayatwinz.blogspot.com/ 

      Contest blog paling cun

      December 27, 2011


       Sila klik banner untuk join .. :)

      SYARAT SANG PETALA BUMI!!!
      ♥ korang kene jadi follower aku  (sebab aku nak follow up balik) *dah
      Buat entri pasal peraduan nihhhhh *dah
      ♥ Belog kene kemas dan cantik *err, saya tak tahu blog saya kemas n cantik ke x ,
      Kene tag pada kawan2 korang seramai yg boleyyyy (LIMIT 5 ORANG - mereka wajib tau!)*dah
      ♥ sila link kan blog korang kat ruangan komen *dah
      ♥ TARIKH TUTUP aku akan umum kan pada 15 JANUARY 2012

      SYARAT PENAMBAHAN!
      ♥ TOLONG BERI LINK YANG BETUL!!!!
      ♥ JIKA LINK KORANG SALAH.. (TIDAK AKAN DILAYAN)
      ♥ SETIAP PENILAIAN AKAN DIAMBIL KIRA DARI SEGI KREATIVITI BLOG KORANG. DAN JUGA DINILAI MELALU KEHENDAK SYARAT DIATAS!!!
      ♥ TERBUKA KEPADA LELAKI DAN WANITA


       Belog Anys tak de kreatif sangat tetapi anys harap kreatif di mata judges contest ni.. and anys harap sangat dapat menang sama ada tempat pertama, kedua,ketiga tak kesah lahh .asalkan ada rezeki di contest ini !

      tag :
      http://cokelatitumanis.blogspot.com/
      http://iloikeyoubebeh.blogspot.com/
      http://ika-sharuddin.blogspot.com/
      http://www.longhaffiz.com
      http://cahayatwinz.blogspot.com/ 

      Assalamualaikum ! Rindu sama ini belog meh !!! Anys make over blog , BUT which one is better eh ? '-'

      Belog Saya tak private lagi


      Assalamualaikum ! Rindu sama ini belog meh !!! Anys make over blog , BUT which one is better eh ? '-'
       TAG
      mira
      ain
      hafizah
      scha
      my follower


      Blogger from Kedah !


      Note for commentor
      Thanks for viewing my website , I am greatly honoured with your attendance , feel free to come back anytime you wish ..
      Dont forget to follow . kehkeh ..  <--- important message

      Jom Join Blogwalking 2012 by JiwarOsak

      December 20, 2011

       TAG
      mira
      ain
      hafizah
      scha
      my follower


      Blogger from Kedah !


      Note for commentor
      Thanks for viewing my website , I am greatly honoured with your attendance , feel free to come back anytime you wish ..
      Dont forget to follow . kehkeh ..  <--- important message
      assalamualaikum semua .

      anys nak private blog ? kenapa ? kenapa ??  hadoyhh , anys pon tak tahu kenapa tetiba je rasa nak private blog ..
       tak setia betul anys ni kan .. kalau anys private blog , mean ,.. dah dua kali lah kan .. ala blog anys bukan ada hape pon .. tutorial dekat blog lain pon banyak kan ???? wuu .. okee . last post . gotta miss you blog ..

      eh3 , ni bukan untuk selamanya taw , will come back in a few days . heee . days ke weeks ke , not really sure yet .. about nuff, i dont care , bukan luak pon kalau anys tutup .. ni adalah notification untuk orang2 yang selalu terjah tutorial blog ni howkehh ..  lepas ni , maybe tutorial dah xde , maybe akan ada jugak , huhu , sebab sedang fikir , do i need to disable keyboard shortcut ? ohh my .. messy .. apesal dengan aku ni . * ishh . hmm , let me think about it first .. anyway ..apa motif anys private blog ni ?? motif anys nak transform belog supaya lebih kemas .. i need to spend time to re-edit it , but now cannot laa . i need to finish all my work first >blog designer< kihkih , shut up .. mengarut ..

      teringin jadi blog designer yang profesional in a few months ni .. but i need to learn .. tu lah masalah nya .. oke belajar apa ? you kbow what , first time download adobe illustrator , i dont know what i need to do ..nak save to png pon anys tak tahu , masa tu baru explore google . rasa macam nak give up ja bila lukis doodle tak reti nak warna guna illustrator , kena export masuk gimp . hehe . *noobnya aku

      lepas tu dah malas lukis doodle , sebab tu dah tak ambil tempahan doodle , . lepas tu anys try download brush .. sampai sekarang tak tahu cara sebenarnya nak guna downloaded brush dlm illus. dah tnya ramai blogger2 pro , but.. pity me.. yeaahh , i understand .. bila dah semak shoutbox tu tak sempat dorang nak balas semua , tmbah2 shout buruk anys tu , mana lah ada orang nampak . truely sedeh ,. sob2 . hasyummm ! sudah la tu menipu anys hoiii .. --->

      bila buka dashboard *tukar cerita , hehe .. tahu lah anys baru buat comment moderation ponn , tengok2 dah takde anymous yang drop comment , tambah2 blogger2 kite , coihh . entry tak menarik , takdenye orang nak komen , coih , tak blogwalking takde nye orang komen . ok ,.. ada aku kesahhh ? hehe .

      weh kesah gak oww , eh sebenarnya tak kesah pon ,, aku bukan rajin sangat drop komen blog orang lain , hehe . eh rajin gak ow , eh eh .. aku tak rajin , tapi aku ada drop jugak , cuma tak giat lagi , weeee.. titew tax dew masyew larww awakx . haa , cukup gedik ?



      Selamat malam :)

      Anys nak private blog

      December 19, 2011

      assalamualaikum semua .

      anys nak private blog ? kenapa ? kenapa ??  hadoyhh , anys pon tak tahu kenapa tetiba je rasa nak private blog ..
       tak setia betul anys ni kan .. kalau anys private blog , mean ,.. dah dua kali lah kan .. ala blog anys bukan ada hape pon .. tutorial dekat blog lain pon banyak kan ???? wuu .. okee . last post . gotta miss you blog ..

      eh3 , ni bukan untuk selamanya taw , will come back in a few days . heee . days ke weeks ke , not really sure yet .. about nuff, i dont care , bukan luak pon kalau anys tutup .. ni adalah notification untuk orang2 yang selalu terjah tutorial blog ni howkehh ..  lepas ni , maybe tutorial dah xde , maybe akan ada jugak , huhu , sebab sedang fikir , do i need to disable keyboard shortcut ? ohh my .. messy .. apesal dengan aku ni . * ishh . hmm , let me think about it first .. anyway ..apa motif anys private blog ni ?? motif anys nak transform belog supaya lebih kemas .. i need to spend time to re-edit it , but now cannot laa . i need to finish all my work first >blog designer< kihkih , shut up .. mengarut ..

      teringin jadi blog designer yang profesional in a few months ni .. but i need to learn .. tu lah masalah nya .. oke belajar apa ? you kbow what , first time download adobe illustrator , i dont know what i need to do ..nak save to png pon anys tak tahu , masa tu baru explore google . rasa macam nak give up ja bila lukis doodle tak reti nak warna guna illustrator , kena export masuk gimp . hehe . *noobnya aku

      lepas tu dah malas lukis doodle , sebab tu dah tak ambil tempahan doodle , . lepas tu anys try download brush .. sampai sekarang tak tahu cara sebenarnya nak guna downloaded brush dlm illus. dah tnya ramai blogger2 pro , but.. pity me.. yeaahh , i understand .. bila dah semak shoutbox tu tak sempat dorang nak balas semua , tmbah2 shout buruk anys tu , mana lah ada orang nampak . truely sedeh ,. sob2 . hasyummm ! sudah la tu menipu anys hoiii .. --->

      bila buka dashboard *tukar cerita , hehe .. tahu lah anys baru buat comment moderation ponn , tengok2 dah takde anymous yang drop comment , tambah2 blogger2 kite , coihh . entry tak menarik , takdenye orang nak komen , coih , tak blogwalking takde nye orang komen . ok ,.. ada aku kesahhh ? hehe .

      weh kesah gak oww , eh sebenarnya tak kesah pon ,, aku bukan rajin sangat drop komen blog orang lain , hehe . eh rajin gak ow , eh eh .. aku tak rajin , tapi aku ada drop jugak , cuma tak giat lagi , weeee.. titew tax dew masyew larww awakx . haa , cukup gedik ?



      Selamat malam :)
      assalamualaikum .. selamat malam readers .. Thanks Alia sebab sudi order blog design daripd Anys ..



      Alia request nak blog alia penuh dengan pink sesuai dgn alia sendiri yang boleh dikatakan pinkholic le , hehe. dia juga ada menyatakan mahukan sidebar yang mempunyai kotak yang kemas dan cantik so anys design ada bunga2 sikit dan satu heart diamond di situ . mula2 tu anys macam konfius gak macam mana nak buat header ni sebab alia request header ada pelangi . so hentam je la anys buat macam tu , hehe .
      Jom g blog Alia Asyura untuk mengalami sensasi pink yang sebenar , whoaa ! alia suka katanya :)
      Ok Bye2 :)
       Kalau berminat nak tanya apa2 , boleh subcribe anys di efbee -->http://www.facebook.com/profile.php?id=100000720052524

      Portfolio : Template order by Alia Asyura

      December 18, 2011

      assalamualaikum .. selamat malam readers .. Thanks Alia sebab sudi order blog design daripd Anys ..



      Alia request nak blog alia penuh dengan pink sesuai dgn alia sendiri yang boleh dikatakan pinkholic le , hehe. dia juga ada menyatakan mahukan sidebar yang mempunyai kotak yang kemas dan cantik so anys design ada bunga2 sikit dan satu heart diamond di situ . mula2 tu anys macam konfius gak macam mana nak buat header ni sebab alia request header ada pelangi . so hentam je la anys buat macam tu , hehe .
      Jom g blog Alia Asyura untuk mengalami sensasi pink yang sebenar , whoaa ! alia suka katanya :)
      Ok Bye2 :)
       Kalau berminat nak tanya apa2 , boleh subcribe anys di efbee -->http://www.facebook.com/profile.php?id=100000720052524
      assalamualaikum semua ..

      sudah lama anys cari benda alah ni, lastly i find out by myself .. anys tahu mesti ramai yang cari bukan .. so here the simplest steps.. ni sebenarnya bukan function utk hidekan page source kita , ni just untuk disable keyboard function , so tak boleh lagi tekan ctrl c , ctrl a or ctrl u lagikk .. alamak ! kihkih .

      1. dashboard-edit html-ctrl f and search <body>

      2. delete code <body>

      3.dan gantikan dengan code ni
      <body oncontextmenu='return true;' onkeydown='return false;'>     *untuk keyboard sahaja

       <body oncontextmenu='return true;' onkeydown='return false;'>     untuk keyboard dan right click :)

      4. so kalau blog yang ada tutorial tu , sila lah jangan disable right click .sebab nanti code2 tutorial korang , boleh tengok je ..

      5 , You have choices .. disable keyboard function , or disable right click , or just create another tutorial blog :)



      why i must hide my code? sebab code anys MAHAL wehh , hehe .. ceit ! kalau nak sumthx dari blog ni , just ask , i'll give ,, saya tak kedekut hokeh , :))

      6.lastly , sila credit ke blog ini, jika anda nak copy tutorial ni

      7. tinggalkan komen ! thanks pon jadi lah . i appreciated people who appreciated other people :)

      Tutorial Hide page source

      December 17, 2011

      assalamualaikum semua ..

      sudah lama anys cari benda alah ni, lastly i find out by myself .. anys tahu mesti ramai yang cari bukan .. so here the simplest steps.. ni sebenarnya bukan function utk hidekan page source kita , ni just untuk disable keyboard function , so tak boleh lagi tekan ctrl c , ctrl a or ctrl u lagikk .. alamak ! kihkih .

      1. dashboard-edit html-ctrl f and search <body>

      2. delete code <body>

      3.dan gantikan dengan code ni
      <body oncontextmenu='return true;' onkeydown='return false;'>     *untuk keyboard sahaja

       <body oncontextmenu='return true;' onkeydown='return false;'>     untuk keyboard dan right click :)

      4. so kalau blog yang ada tutorial tu , sila lah jangan disable right click .sebab nanti code2 tutorial korang , boleh tengok je ..

      5 , You have choices .. disable keyboard function , or disable right click , or just create another tutorial blog :)



      why i must hide my code? sebab code anys MAHAL wehh , hehe .. ceit ! kalau nak sumthx dari blog ni , just ask , i'll give ,, saya tak kedekut hokeh , :))

      6.lastly , sila credit ke blog ini, jika anda nak copy tutorial ni

      7. tinggalkan komen ! thanks pon jadi lah . i appreciated people who appreciated other people :)

      Latest Instagrams

      © Anis Nadhilah. Design by Fearne.