*entri DI GAM
Assalamualaikum & hi.
ehem2 . sekarang mngumumkan : buat julung kali nya anys akan mngadakan CONTEST!
 terbuka kepada semua blogger .

syarat-syarat penyertaan
  • buat satu entri bertajuk 'Contest Highest Vote by CikAnyss- Rm** menanti ANDA'
  • masukkan banner yang disediakan dan link kan ke contest ini
*double klik untuk ambil banner
  • tag maximum 4 org rakan n inform them * tipu tak berkat taw
  • pastikan http://blurrr4evablurr.blogspot.com/ dimasukkan di dalam bloglist anda . design-add gadjet-bloglist . DONE 
kalau xnak masukkn pun xpe , tapi pastikan anda updte dgn contest ye , :P 
  • tinggalkan LINK entri anda tadi di ruangan komen ini sahaja



^ ENd ^




sudah2 la tu kan . ekeke :D sekarang kita discuss bout HADIAH pulak
jeng jeng jeng
v
v
v
v
v
v
  1. pemenang akan dipilih berdasarkan jumlah vote yang tertinggi
  2. JIka jumlah vote pemenang di antara 0-999. beliau akan menerima topup Rm10 + hadiah misteri (wajib walaupun hanya 10 org yang vote asalkan beliau adalah tertinggi )
  3. *BONUS  jika jumlah vote 1000 ke atas ,pemenang  akan mendapat topup Rm20 + hadiah misteri
  4. jika 3000 vote ke atas , pemenang akan mendapat topup Rm30 + hadiah misteri
  5. dan jika jumlah vote melebihi 5000. pemenang layak menerima
*RM50(berbentuk cek) + banner khas + hadiah misteri

ATAU

*one pairs contact lens(bernilai RM60) + hadiah misteri

wahh ! jangan risau !
masa untuk vote adalah SANGAT panjang !
insyallah vote akan start pada 23/5/2011 sehingga ANYS habis SPM .HABIS SPM 2011 ! lama kan ?
tunggu apa lagi , kejar 5000 voter dan hadiah terhebat dalam contest ini menanti anda
jika 10 org melebihi 5000 , maka 10 org itu layak menerima hadiah terhebat . jika kurang, yang tertinggi akan mnjadi pemenang ,:)



(*) contest ini akan update dari semasa ke semasa
(*) hadiah akan bertambah berdasarkan jumlah senarai peserta, jadi anys expect 300 contestants.*haha , mustahil
(*)tapi jika lebih , terdapat 2 kategori pemenang, iaitu vote tertinggi dan lucky draw . 
lucky draw akan mendapat satu set header dan cursor kawaii .:)
-best DESIGN-

OK . nak ape lagi ? hehehe


OMjayy ! whats u waiting for ? KALAU VOTE TAK TINGGI , STILL BOLEH menang kan ?


Contest Highest Vote by CikAnyss- Hadiah Menarik Bloggie :)

May 23, 2011

*entri DI GAM
Assalamualaikum & hi.
ehem2 . sekarang mngumumkan : buat julung kali nya anys akan mngadakan CONTEST!
 terbuka kepada semua blogger .

syarat-syarat penyertaan
  • buat satu entri bertajuk 'Contest Highest Vote by CikAnyss- Rm** menanti ANDA'
  • masukkan banner yang disediakan dan link kan ke contest ini
*double klik untuk ambil banner
  • tag maximum 4 org rakan n inform them * tipu tak berkat taw
  • pastikan http://blurrr4evablurr.blogspot.com/ dimasukkan di dalam bloglist anda . design-add gadjet-bloglist . DONE 
kalau xnak masukkn pun xpe , tapi pastikan anda updte dgn contest ye , :P 
  • tinggalkan LINK entri anda tadi di ruangan komen ini sahaja



^ ENd ^




sudah2 la tu kan . ekeke :D sekarang kita discuss bout HADIAH pulak
jeng jeng jeng
v
v
v
v
v
v
  1. pemenang akan dipilih berdasarkan jumlah vote yang tertinggi
  2. JIka jumlah vote pemenang di antara 0-999. beliau akan menerima topup Rm10 + hadiah misteri (wajib walaupun hanya 10 org yang vote asalkan beliau adalah tertinggi )
  3. *BONUS  jika jumlah vote 1000 ke atas ,pemenang  akan mendapat topup Rm20 + hadiah misteri
  4. jika 3000 vote ke atas , pemenang akan mendapat topup Rm30 + hadiah misteri
  5. dan jika jumlah vote melebihi 5000. pemenang layak menerima
*RM50(berbentuk cek) + banner khas + hadiah misteri

ATAU

*one pairs contact lens(bernilai RM60) + hadiah misteri

wahh ! jangan risau !
masa untuk vote adalah SANGAT panjang !
insyallah vote akan start pada 23/5/2011 sehingga ANYS habis SPM .HABIS SPM 2011 ! lama kan ?
tunggu apa lagi , kejar 5000 voter dan hadiah terhebat dalam contest ini menanti anda
jika 10 org melebihi 5000 , maka 10 org itu layak menerima hadiah terhebat . jika kurang, yang tertinggi akan mnjadi pemenang ,:)



(*) contest ini akan update dari semasa ke semasa
(*) hadiah akan bertambah berdasarkan jumlah senarai peserta, jadi anys expect 300 contestants.*haha , mustahil
(*)tapi jika lebih , terdapat 2 kategori pemenang, iaitu vote tertinggi dan lucky draw . 
lucky draw akan mendapat satu set header dan cursor kawaii .:)
-best DESIGN-

OK . nak ape lagi ? hehehe


OMjayy ! whats u waiting for ? KALAU VOTE TAK TINGGI , STILL BOLEH menang kan ?


Senarai Contestan

May 11, 2011

Jerawat ? apa tu anak - anak , eh eh ? masa bla pulak aku ada anak anak , tetiba terdetik nak search google pasal benda alah nie , .. bak kata orang , benda baik hendaklah dikongsi . hari ni nak kasi pendedahan sikit tentang jerawat jeriwit ni ha , . so dgn lafaz bismillah , kembangkan ilmu anda tentang punca2 jerawat:) 

Jerawat adalah masalah anak muda tetapi ia juga melibatkan orang dewasa. Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka , dada dan belakang iaitu kawasan yang mempunyai banyak bulu roma.
Liang minyak yang tersumbat akan menjadi bintik putih jika ia terjadi di bawah kulit atau bintik hitam jika di lapisan luar kulit. Kulit akan menjadi kemerahan jika radang terbentuk di sekeliling liang tersebut.
Lebih besar kawasan radang lebih mudah terbentuk nanah dan akan meninggalakan parut jerawat jika tiada perawatan dan ubat yang sesuai. Menghilangkan parut jerawat lebih sukar bila perawatan diabaikan.
Wajah muka yang penuh dengan parut jerawat sudah tentu menghilangkan seri dan keyakinan diri.

Punca jerawat.
  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an.
  • Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
Kebanyakan jerawat akan hilang sendiri jika kulit sentiasa bersih dan sihat. Tetapi sesetengahnya boleh menjadi teruk dan kronik.

ah TIDaak ! J.E.R.A.W.A.T ! (punca)

May 7, 2011

Jerawat ? apa tu anak - anak , eh eh ? masa bla pulak aku ada anak anak , tetiba terdetik nak search google pasal benda alah nie , .. bak kata orang , benda baik hendaklah dikongsi . hari ni nak kasi pendedahan sikit tentang jerawat jeriwit ni ha , . so dgn lafaz bismillah , kembangkan ilmu anda tentang punca2 jerawat:) 

Jerawat adalah masalah anak muda tetapi ia juga melibatkan orang dewasa. Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka , dada dan belakang iaitu kawasan yang mempunyai banyak bulu roma.
Liang minyak yang tersumbat akan menjadi bintik putih jika ia terjadi di bawah kulit atau bintik hitam jika di lapisan luar kulit. Kulit akan menjadi kemerahan jika radang terbentuk di sekeliling liang tersebut.
Lebih besar kawasan radang lebih mudah terbentuk nanah dan akan meninggalakan parut jerawat jika tiada perawatan dan ubat yang sesuai. Menghilangkan parut jerawat lebih sukar bila perawatan diabaikan.
Wajah muka yang penuh dengan parut jerawat sudah tentu menghilangkan seri dan keyakinan diri.

Punca jerawat.
  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an.
  • Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
Kebanyakan jerawat akan hilang sendiri jika kulit sentiasa bersih dan sihat. Tetapi sesetengahnya boleh menjadi teruk dan kronik.
meh join meh ,
sini aku bagi link :)

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

May 6, 2011

meh join meh ,
sini aku bagi link :)

Saya nak boleh ?


 Log in dulu > Design > Edit html > Tick Expand widget templates
tekan Ctrl+f serentak and silakan laa carik kod ni



<data:post.body/>


dan paste kan kod nie , dekat bwh kod tadi keh ,

<hr/><center>AYAT ANDA</center><hr/> 



Tukarkan "AYAT ANDA" menjadi ayat kesukaan anda sendiri kay ?
now da siap , boleh lah save :)  

tutorial NOTE Under Post :)

May 5, 2011


 Log in dulu > Design > Edit html > Tick Expand widget templates
tekan Ctrl+f serentak and silakan laa carik kod ni



<data:post.body/>


dan paste kan kod nie , dekat bwh kod tadi keh ,

<hr/><center>AYAT ANDA</center><hr/> 



Tukarkan "AYAT ANDA" menjadi ayat kesukaan anda sendiri kay ?
now da siap , boleh lah save :)  


firstly , aku tak paksa korang nak follow aku ke tidak , kalau aku follow maka aku follow lah , aku follow kerana aku ikhlas ,.aku tak minta di follow semula , malah aku yang diminta follow blog orang lain semula , aku tak kesah dan tak pernah kesah kerana *follow bukan kena duit pun mana datangnya followers aku yang angka empat tu kalau bukan daripada mereka ,, aku xpernah paksa seseorang follow blog aku , aku sekadar mengajak mereka .SEKADAR mengajak ! bukan , i folo u , plez folo mine too , eurgghh , not my taste dear .

second, semasa blog walking , kadang2 tengok blog tu macam hebat je , aku pun ajak lah owner tu follow aku ,aku mengajak . bukan memaksa , aku tak kesah owner tu setakat jalan jalan dekat blog aku , tak follow pun aku tak kesah , bukan nya aku nak sangat follower yang bertimbun-timbun , daripada aku dapat followers yang melambung2 lebih baik aku dapat markah fizik tinggi2 , lebih baik aku study untuk spm aku , lebih baik aku tumpukan kepada kehidupan aku daripada layan AKU di shoutbox itu ,

sory entry repeat ,

Ada orang Benci Aku tapi Follow Aku *mak ai

May 3, 2011



firstly , aku tak paksa korang nak follow aku ke tidak , kalau aku follow maka aku follow lah , aku follow kerana aku ikhlas ,.aku tak minta di follow semula , malah aku yang diminta follow blog orang lain semula , aku tak kesah dan tak pernah kesah kerana *follow bukan kena duit pun mana datangnya followers aku yang angka empat tu kalau bukan daripada mereka ,, aku xpernah paksa seseorang follow blog aku , aku sekadar mengajak mereka .SEKADAR mengajak ! bukan , i folo u , plez folo mine too , eurgghh , not my taste dear .

second, semasa blog walking , kadang2 tengok blog tu macam hebat je , aku pun ajak lah owner tu follow aku ,aku mengajak . bukan memaksa , aku tak kesah owner tu setakat jalan jalan dekat blog aku , tak follow pun aku tak kesah , bukan nya aku nak sangat follower yang bertimbun-timbun , daripada aku dapat followers yang melambung2 lebih baik aku dapat markah fizik tinggi2 , lebih baik aku study untuk spm aku , lebih baik aku tumpukan kepada kehidupan aku daripada layan AKU di shoutbox itu ,

sory entry repeat ,


haha xD
mood tgh baik ,to all my cute followers,
spa nak background shoutbox nie ? CEPAT ! nak replace nama , (free)

::
UPDATE <3

nar'z
http://3.bp.blogspot.com/-f9C_XY2oDSA/Tbz1gjZPEmI/AAAAAAAAA10/NU6nkGaLeaM/s1600/strwbery.jpg

akma bieber
http://3.bp.blogspot.com/-Wc7rCxsjEpU/Tbz1zD-qgcI/AAAAAAAAA14/QZcP3iiU_iE/s1600/strwbery.jpg



atas sebab baru on9, bercambah nak lg , so anys buat yang open keh , kalo nak boleh ambik jek :)

http://3.bp.blogspot.com/-MQhiXTyCqMU/Tb1oIWNpkHI/AAAAAAAAA18/GIYf9tZkWdc/s1600/strwbery.jpg

*stay update for next hot stuff . muah !

Background Shoutbox Percuma

May 1, 2011



haha xD
mood tgh baik ,to all my cute followers,
spa nak background shoutbox nie ? CEPAT ! nak replace nama , (free)

::
UPDATE <3

nar'z
http://3.bp.blogspot.com/-f9C_XY2oDSA/Tbz1gjZPEmI/AAAAAAAAA10/NU6nkGaLeaM/s1600/strwbery.jpg

akma bieber
http://3.bp.blogspot.com/-Wc7rCxsjEpU/Tbz1zD-qgcI/AAAAAAAAA14/QZcP3iiU_iE/s1600/strwbery.jpg



atas sebab baru on9, bercambah nak lg , so anys buat yang open keh , kalo nak boleh ambik jek :)

http://3.bp.blogspot.com/-MQhiXTyCqMU/Tb1oIWNpkHI/AAAAAAAAA18/GIYf9tZkWdc/s1600/strwbery.jpg

*stay update for next hot stuff . muah !
mom , can i have this
before this ?


please >>>>>>>> i dont want that canon anymore :(

NIkon :)

mom , can i have this
before this ?


please >>>>>>>> i dont want that canon anymore :(

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.