ok katek ,
na cerite pasal blog sapa neh ? anys pn keliru , blog katek or anys

cerite pasal blog dye je la.
dulu first tgk titlle blog, mg keliru , napa mzti katek , hehe . tapi ary uh ada tgk bro ben crite psal blog katek ta clap , eh popular jugak blog nyh , wahh . follower dye pn ta lma akan mencecah 1000 kan , lg 2stgh  ,kira ok la tu , ta lama lg jd blogger famous larw , huu xpe2 ,anys akan cube bersaing hee :p guaw je , anys ta sempat . cz spm sdg memanggil ~
kalo psal blog anys lak ? 
hehe , actually blog anys mmg bukan blog peribadi punye , mmang jrg2 na bercerita hal peribadi dekat public , anys suke share2 benda dlm blog nehh , yang laen katek cungkil seniri ye , 
ouhh , tvm k , hehe

‘KATEK MAHU REVIEW BLOG!!’

February 28, 2011

ok katek ,
na cerite pasal blog sapa neh ? anys pn keliru , blog katek or anys

cerite pasal blog dye je la.
dulu first tgk titlle blog, mg keliru , napa mzti katek , hehe . tapi ary uh ada tgk bro ben crite psal blog katek ta clap , eh popular jugak blog nyh , wahh . follower dye pn ta lma akan mencecah 1000 kan , lg 2stgh  ,kira ok la tu , ta lama lg jd blogger famous larw , huu xpe2 ,anys akan cube bersaing hee :p guaw je , anys ta sempat . cz spm sdg memanggil ~
kalo psal blog anys lak ? 
hehe , actually blog anys mmg bukan blog peribadi punye , mmang jrg2 na bercerita hal peribadi dekat public , anys suke share2 benda dlm blog nehh , yang laen katek cungkil seniri ye , 
ouhh , tvm k , hehe

Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)
Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?
Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :
1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.
2. Senang Bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.
3. Terima Kita Seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.
4. Sentiasa Jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.
5. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.
6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?
7. Memahami Diri Kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.
8. Tampilkan Kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.
9. Kata Hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.
10. Solat Istikharah dan Tawakkal
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.
- Sumber gambar : allisina.org

10 Petanda Dia Jodoh Kita

February 27, 2011


Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)
Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?
Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :
1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.
2. Senang Bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.
3. Terima Kita Seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.
4. Sentiasa Jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.
5. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.
6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?
7. Memahami Diri Kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.
8. Tampilkan Kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.
9. Kata Hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.
10. Solat Istikharah dan Tawakkal
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.
- Sumber gambar : allisina.org
TAMAT .ma kaseh join . sampai sinie saje anys promote dekat follower2 anyss , even follower anys baru anak2 itik jew ,da ta larat a mengupdate , hehe .anys bukan BEN ASHAARI y bole senarai 1000blog dalam msa beberapa hari , hee pewit , tepuk tgn sikit 4 dye . hee . come on baby , support them !  PILIH JEW MANE satu , sume blog mmg cun , ! ada antara nya y mencuit hati anys taw , ada y kawaii , ada y simple ,  JOM TEMBAK !

promote 7 blog TERakhir- ANYSS bukan ben ASHAARI -

TAMAT .ma kaseh join . sampai sinie saje anys promote dekat follower2 anyss , even follower anys baru anak2 itik jew ,da ta larat a mengupdate , hehe .anys bukan BEN ASHAARI y bole senarai 1000blog dalam msa beberapa hari , hee pewit , tepuk tgn sikit 4 dye . hee . come on baby , support them !  PILIH JEW MANE satu , sume blog mmg cun , ! ada antara nya y mencuit hati anys taw , ada y kawaii , ada y simple ,  JOM TEMBAK !
DITUTUP PADA 7MARCH :)
makaseh join ><
ok sekarang tengah baek hati nak promote blog korang ,hehe ,
cara nye mudah jew 

1)buat satu entry bertajuk " BLOG SAYA AKAN DI PROMOTE , JOM JOIN? "


2) copy banner dan link kan ke entri ini
*double click untuk mndapatkan image url


3) tinggalkan link entry anda tadi dekat bahagian komen ok !

tu je , mudah kan ? tunggu apa lg ? ta rugi pn yunxx ,



motif 
::: 
nak merapatkan silaturrahim dgn blogger2 semue

-PEace-

BLOG SAYA AKAN DI PROMOTE , JOM JOIN?

DITUTUP PADA 7MARCH :)
makaseh join ><
ok sekarang tengah baek hati nak promote blog korang ,hehe ,
cara nye mudah jew 

1)buat satu entry bertajuk " BLOG SAYA AKAN DI PROMOTE , JOM JOIN? "


2) copy banner dan link kan ke entri ini
*double click untuk mndapatkan image url


3) tinggalkan link entry anda tadi dekat bahagian komen ok !

tu je , mudah kan ? tunggu apa lg ? ta rugi pn yunxx ,



motif 
::: 
nak merapatkan silaturrahim dgn blogger2 semue

-PEace-

6 blog di promote -JOM JOIN !

2 blog di promote -JOM JOIN !


Syarat Penyertaan

• mesti follow blog ila and irah .*kalau tak follow serta mertanya terkeluar• mesti ade blog . tak de pegi SIGN UP .• buat satu entri pasal contest ni yang bertajuk "Contest Blog Terkemas dan Comel" .*dah buat entri pasal contest ni , jangan lupa letak link entri contest kat comment ye,pastikan link entri tu korang comment kat blog ila , jangan comment kat blog irah,kalau comment jugak ,korang terkeluar la .• letak banner contest ni di entri dan sidebar . *kalau tak nak letak kat sidebar pun tak pe , asal kat entri ade oke la tu .• tag 4 orang bloggers sahaja .
○ Contest ini bermula pada 21 Februari 2011 hingga 1 April 2011. tarikh tamat contest yang sebenar adalah pada 20 Mac 2011, bukan 1 April 2011 . ○ Tarikh pengumuman pemenang bagi contest ini pada 21 April 2011. maaf, ditukar kepada 15 April 2011(inshaallah kalau tiada apa2 masalah) .

Hadiah2nya ialah , bagi :-
No.1 : topup bernilai RM 10 .
No.2 : topup bernilai RM 5 .
dan 
5 hadiah saguhati .

anys tag

Contest Blog Terkemas dan Comel


Syarat Penyertaan

• mesti follow blog ila and irah .*kalau tak follow serta mertanya terkeluar• mesti ade blog . tak de pegi SIGN UP .• buat satu entri pasal contest ni yang bertajuk "Contest Blog Terkemas dan Comel" .*dah buat entri pasal contest ni , jangan lupa letak link entri contest kat comment ye,pastikan link entri tu korang comment kat blog ila , jangan comment kat blog irah,kalau comment jugak ,korang terkeluar la .• letak banner contest ni di entri dan sidebar . *kalau tak nak letak kat sidebar pun tak pe , asal kat entri ade oke la tu .• tag 4 orang bloggers sahaja .
○ Contest ini bermula pada 21 Februari 2011 hingga 1 April 2011. tarikh tamat contest yang sebenar adalah pada 20 Mac 2011, bukan 1 April 2011 . ○ Tarikh pengumuman pemenang bagi contest ini pada 21 April 2011. maaf, ditukar kepada 15 April 2011(inshaallah kalau tiada apa2 masalah) .

Hadiah2nya ialah , bagi :-
No.1 : topup bernilai RM 10 .
No.2 : topup bernilai RM 5 .
dan 
5 hadiah saguhati .

anys tag
sebagai contoh bole tgk dekat side bar yang glitter2 gitu , ^_^(kemalasan na print screen)


1. Bukak Dashboard --> Design --> Page Elements --> Add a Gadget --> Pilih HTML/ Java Scripts.
2. Tanpa ragu, korang copy segala macam kod di bawah ni di dalam HTML/Java Scripts tadi.
<style type="text/css">
h5 {
font-family: trebuchet-ms, arial, tahoma;
font-size: 13px;
padding: 0 0 1em;
font-weight:bold;
color: #ffffff;
}
.msg_list {
list-style: none;
margin: 0;
padding: 0;
width: 100%;
}
.msg_head {
padding: 5px 10px;
cursor: pointer;
position: relative;
background-color:#FF6699;
margin:1px;
}
.msg_body {
padding: 5px 10px 15px;
background-color:#FFFFFF;
}
</style>

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jquery01/tabmenuaccordion.js"></script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{
//hide the all of the element with class msg_body
$(".msg_body").hide();
//slides the element with class "msg_body" when paragraph with class "msg_head" is clicked
$("#firstpane h5.msg_head").click(function()
{
$(this).next("div.msg_body").slideToggle(700).siblings("div.msg_body").slideUp("slow");
});
//slides the element with class "msg_body" when mouse is over the paragraph
$("#secondpane h5.msg_head").mouseover(function()
{
$(this).next("div.msg_body").slideDown("slow").siblings("div.msg_body").slideUp("slow");
});
});
</script>

<div class="msg_list" id="secondpane">
<h5 class="msg_head">TAJUK 1</h5>
<div class="msg_body">

MASUK KOD KORANG

</div>

<h5 class="msg_head">TAJUK 2</h5>
<div class="msg_body">

MASUK KOD KORANG

</div>

<h5 class="msg_head">TAJUK 3</h5>
<div class="msg_body">

MASUK KOD KORANG

</div>
</div>
3. Masukkan kod Shout box, Formspring box or lain2 lagi dekat MASUK KOD KORANG . Tajuk boleh letak di TAJUK 1, 2 dan 3.
4. kod warna bole picit DOAKAN ANYS KURUS HAHA.
5. Save. Dah siap.

*sys . promote la blog anys sekali , hehehe . dush , ~--

-tuto TAB menu DROP DOWN

sebagai contoh bole tgk dekat side bar yang glitter2 gitu , ^_^(kemalasan na print screen)


1. Bukak Dashboard --> Design --> Page Elements --> Add a Gadget --> Pilih HTML/ Java Scripts.
2. Tanpa ragu, korang copy segala macam kod di bawah ni di dalam HTML/Java Scripts tadi.
<style type="text/css">
h5 {
font-family: trebuchet-ms, arial, tahoma;
font-size: 13px;
padding: 0 0 1em;
font-weight:bold;
color: #ffffff;
}
.msg_list {
list-style: none;
margin: 0;
padding: 0;
width: 100%;
}
.msg_head {
padding: 5px 10px;
cursor: pointer;
position: relative;
background-color:#FF6699;
margin:1px;
}
.msg_body {
padding: 5px 10px 15px;
background-color:#FFFFFF;
}
</style>

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jquery01/tabmenuaccordion.js"></script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{
//hide the all of the element with class msg_body
$(".msg_body").hide();
//slides the element with class "msg_body" when paragraph with class "msg_head" is clicked
$("#firstpane h5.msg_head").click(function()
{
$(this).next("div.msg_body").slideToggle(700).siblings("div.msg_body").slideUp("slow");
});
//slides the element with class "msg_body" when mouse is over the paragraph
$("#secondpane h5.msg_head").mouseover(function()
{
$(this).next("div.msg_body").slideDown("slow").siblings("div.msg_body").slideUp("slow");
});
});
</script>

<div class="msg_list" id="secondpane">
<h5 class="msg_head">TAJUK 1</h5>
<div class="msg_body">

MASUK KOD KORANG

</div>

<h5 class="msg_head">TAJUK 2</h5>
<div class="msg_body">

MASUK KOD KORANG

</div>

<h5 class="msg_head">TAJUK 3</h5>
<div class="msg_body">

MASUK KOD KORANG

</div>
</div>
3. Masukkan kod Shout box, Formspring box or lain2 lagi dekat MASUK KOD KORANG . Tajuk boleh letak di TAJUK 1, 2 dan 3.
4. kod warna bole picit DOAKAN ANYS KURUS HAHA.
5. Save. Dah siap.

*sys . promote la blog anys sekali , hehehe . dush , ~--

2 blog di promote -JOM JOIN !

sekarang promote 2 blog terawal yang join 
:::::
:::
::



JOM TERJAHHH !!

tambah bilangan kawan2 anda , ta salah kan ? ta gitu . jom la jom la jom la , bez blog diorg taw . 

><


promote dua blog - jom join -

February 26, 2011

sekarang promote 2 blog terawal yang join 
:::::
:::
::



JOM TERJAHHH !!

tambah bilangan kawan2 anda , ta salah kan ? ta gitu . jom la jom la jom la , bez blog diorg taw . 

><


Fiffy Natasha
sape tuh ? aku ta kenal pn , korank kenal kew ? betul ? jujur larw . heh , saheh korank pn ta kenal kn ? aci lawan laa . . 

ha . na taw spe dya ? artis mak oi , ARTIS ,! tapi sama umo gn aku . uhh , ta pecaye2 ,  comel ! tgk pic neh ,

tapi dressing seksi maut , prggh . haha ,
bertudung ? lg cun kowt
n bile first aku tengok blog sorang siste nyh , aku egt 
y bertudung neh fifie natasya jugak , tp sbnarnya sorang blogger ,
KHUMAERA nama nyew !

meh2 , kite SERANG blog dye ,
sys ! nnty ajak org serang blog anys lak k , hehe
 ^___gurau____^



blogger sekarang up to date ! SERUPA mcm artis !

Fiffy Natasha
sape tuh ? aku ta kenal pn , korank kenal kew ? betul ? jujur larw . heh , saheh korank pn ta kenal kn ? aci lawan laa . . 

ha . na taw spe dya ? artis mak oi , ARTIS ,! tapi sama umo gn aku . uhh , ta pecaye2 ,  comel ! tgk pic neh ,

tapi dressing seksi maut , prggh . haha ,
bertudung ? lg cun kowt
n bile first aku tengok blog sorang siste nyh , aku egt 
y bertudung neh fifie natasya jugak , tp sbnarnya sorang blogger ,
KHUMAERA nama nyew !

meh2 , kite SERANG blog dye ,
sys ! nnty ajak org serang blog anys lak k , hehe
 ^___gurau____^



tutorial direquest oleh fyqa  !
promote blog dye , hehe

cmne na letak lagu dalam blog guna music dumper yang kecil , 
untung nye music dumper neh cz ada pause button , supaya ta memekak 24jam ,

Tak perlu lagi nak tambah code macam youtube.Cara nak kecilkan kotak music tu ikut step ni ;
contoh ;


Tukarkan -->width ; 190 height ; 25


done !


music dumper yang comel

tutorial direquest oleh fyqa  !
promote blog dye , hehe

cmne na letak lagu dalam blog guna music dumper yang kecil , 
untung nye music dumper neh cz ada pause button , supaya ta memekak 24jam ,

Tak perlu lagi nak tambah code macam youtube.Cara nak kecilkan kotak music tu ikut step ni ;
contoh ;


Tukarkan -->width ; 190 height ; 25


done !



1) Pilih Satu(1) Sahaja Gambar Yang anda rasa paling tepat Bagi menggambarkan Slogan Contest iaitu 
"MY STYLE", ceritakan serba sedikit tentang "STYLE" anda itu..
paling tepat kew? adess .
ok xtahu nak cerita apa dekat sys ayunar, tapi sekarang memang fanatic giler bouts shawl , tmbh2 bila masok blog sys, mg hati tertawan sangat, sys dressing TERBAIK ! hehe.:P

BOUT style , anys suka yang simple, gojes n cute .hehe :P tu y paling penting . apa sja org cakap , ta kesah , laen org laen pndgn , kan2 ? bila pakai shawl jew na letak riben2, apa segala . haha . n shawl uh nak belit2 merata supaya nmpk lebih glamour ! ! *pergghh , bole ggah minah neh , hee ><

thats all . wish me LUCK babe!

Contest : Ayun Ayunar My Style Contest

February 24, 2011


1) Pilih Satu(1) Sahaja Gambar Yang anda rasa paling tepat Bagi menggambarkan Slogan Contest iaitu 
"MY STYLE", ceritakan serba sedikit tentang "STYLE" anda itu..
paling tepat kew? adess .
ok xtahu nak cerita apa dekat sys ayunar, tapi sekarang memang fanatic giler bouts shawl , tmbh2 bila masok blog sys, mg hati tertawan sangat, sys dressing TERBAIK ! hehe.:P

BOUT style , anys suka yang simple, gojes n cute .hehe :P tu y paling penting . apa sja org cakap , ta kesah , laen org laen pndgn , kan2 ? bila pakai shawl jew na letak riben2, apa segala . haha . n shawl uh nak belit2 merata supaya nmpk lebih glamour ! ! *pergghh , bole ggah minah neh , hee ><

thats all . wish me LUCK babe!
HAri ni na share neh pulak dgn kowank ! cuba taw ! hee
but first kana la melabur sikit beli brush2 yang sesuai dgn pemakaian .
then for eye shadow, aku suggest beli maybelline diamond glow eyeshadow
ta mhal . around rm30 jew. ta clap akuh cuma rm 29.90 ala korang mampu larw ,:P
01 Copper Brown, 02 Wine Pink, 03 Gray Pink04 Ocean Blue, 05 Fresh Green, 06 Lilac Mauve.
wane wani die ,hoho
tapi ssuai tuk yang nak glitter n shimmer jew taw .espcially for nyte larw . hee

 wahh ! santek ta santek ta ? syantek cgt kan ? aku pn na tiruw jugak laarw . na make up2 cmni g market beli ikan , saheh boya2 fren semuee ta kelip mata arhh usha my face .haha . maw ta kelip , heran budax neh  da makan obt blom . nmpk cam meroyan gilerrr . . kuang3 , shuh3 , anyss tarak bikin itu larw , she loves to look natural . :P tapi if kdg2 ta salah kn . muka aku pn na beraksesori juga . hu "_" WTH ><
heyyh . budax neh pn sebok !

Spring Flirt Eye Makeup Tutorial

February 22, 2011

HAri ni na share neh pulak dgn kowank ! cuba taw ! hee
but first kana la melabur sikit beli brush2 yang sesuai dgn pemakaian .
then for eye shadow, aku suggest beli maybelline diamond glow eyeshadow
ta mhal . around rm30 jew. ta clap akuh cuma rm 29.90 ala korang mampu larw ,:P
01 Copper Brown, 02 Wine Pink, 03 Gray Pink04 Ocean Blue, 05 Fresh Green, 06 Lilac Mauve.
wane wani die ,hoho
tapi ssuai tuk yang nak glitter n shimmer jew taw .espcially for nyte larw . hee

 wahh ! santek ta santek ta ? syantek cgt kan ? aku pn na tiruw jugak laarw . na make up2 cmni g market beli ikan , saheh boya2 fren semuee ta kelip mata arhh usha my face .haha . maw ta kelip , heran budax neh  da makan obt blom . nmpk cam meroyan gilerrr . . kuang3 , shuh3 , anyss tarak bikin itu larw , she loves to look natural . :P tapi if kdg2 ta salah kn . muka aku pn na beraksesori juga . hu "_" WTH ><
heyyh . budax neh pn sebok !

gambar sengal ..

tadi tengah belek2 you tube , haha ,. terjumpa something macam best , usha-usha tengok , yes ! that what i want . aku memang suka dengan korean eye liner pattern , nampak tak brutal, nice dan lain2 . pendek kata memang aku suka . muahehe .. some tips barang make up yang perlu anda ada



  1. eyeliner *must have liquid eyeliner, gel eyeliner . pencil eyeliner . sekarang ni benda2 macam ni murah2 belaka. boleh didapati dengan harga rm5 sahaja . so tak mustahil lah gegurl luar sana ada ketiga2 jenis eyeliner , i syorkan beli brand M.A.C, awesome sangat walaupun tiruan. i use that, i beli yang murah ja sebab i gila eyeliner, p sana p sini , pantang jumpa eyeliner . wuu
2.    mesti ada make up remover, i syorkan  johnson baby oil , terbukti selamat dan berkesan , harganya sangat murah . err above rm7 laa . perlu ada make up remover supaya dapat menanggalkan make up terutamanya di bahagian mata dengan mudah . kadang2 ada eyeliner yang jenis comot, so fix it wih the remover lah .




3. glitter eyeliner. kalau nak mata nampak lebih glamour , atau pun shine . boleh la shopping satu mall cari glitter eyeliner ni.. i ada satu glitter pencil . so nice tahu ..dari jauh mata nampak flawless..
kalau nak g halloween boleh aplikasikan macam ni , kalau nak keluar date je . macam ni je . simple :)






Sandara Park Inspired Look

February 21, 2011


gambar sengal ..

tadi tengah belek2 you tube , haha ,. terjumpa something macam best , usha-usha tengok , yes ! that what i want . aku memang suka dengan korean eye liner pattern , nampak tak brutal, nice dan lain2 . pendek kata memang aku suka . muahehe .. some tips barang make up yang perlu anda ada



  1. eyeliner *must have liquid eyeliner, gel eyeliner . pencil eyeliner . sekarang ni benda2 macam ni murah2 belaka. boleh didapati dengan harga rm5 sahaja . so tak mustahil lah gegurl luar sana ada ketiga2 jenis eyeliner , i syorkan beli brand M.A.C, awesome sangat walaupun tiruan. i use that, i beli yang murah ja sebab i gila eyeliner, p sana p sini , pantang jumpa eyeliner . wuu
2.    mesti ada make up remover, i syorkan  johnson baby oil , terbukti selamat dan berkesan , harganya sangat murah . err above rm7 laa . perlu ada make up remover supaya dapat menanggalkan make up terutamanya di bahagian mata dengan mudah . kadang2 ada eyeliner yang jenis comot, so fix it wih the remover lah .




3. glitter eyeliner. kalau nak mata nampak lebih glamour , atau pun shine . boleh la shopping satu mall cari glitter eyeliner ni.. i ada satu glitter pencil . so nice tahu ..dari jauh mata nampak flawless..
kalau nak g halloween boleh aplikasikan macam ni , kalau nak keluar date je . macam ni je . simple :)






SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

faceblog , ben ashaari pn join taw ^____^

February 20, 2011

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit
"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"

anys na masok kategori otai sempoi n cool 
haha ~ ada 3 ja kan ? hehee

tag 

bloglist Nelly The Strange

"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"

anys na masok kategori otai sempoi n cool 
haha ~ ada 3 ja kan ? hehee

tag 

GULP !
start from today . (oh yeah) I WANNa start blogging with english writing ! for what ? n for who ? i dream to blogging in english bcov i want to improve my broken english definitely. for who yeah ?! hello my readers ! its not for me keh , its 4 my lovely kindly cupidly paper examiner , hehhxx ,LOVELY ?? wow !
but ! am i very sure bouts this annoyed thingss !? ouhh my GUCCI ! how can i decided this stupid things . the stupido thingsss ! AIGO ! hey hey , why i called this is A stupid thing ? hehehh . for sure laa bcoz i'm lying u my dear .. !! NOW , LAUGH TO URSELF .hahaha , if u dunt laugh 4 ur self . i'm laughing for u. kahkahakkahh , 
ueergghh ! boring right readings my entry ,? i dunt know why n what was the main issue i wrote in dis entry. is it about changing my lauguage in my blog ? or i want to shared the photoshoot before ? ngah3 !
photoshoot with sys FATIN LIYANA ? deal ! 
absolutely PHOTOshoot photoshhoooooot ! life of fioto siut ! BUT NOT WITH HER LALALALA ~
enough i'm lying for today , huhuuuu . tata ^_^
.


she is cute right ? aNd intelligent , respect  u sys !! cute+smart=PERFECT !
u ALLs my readers have to agreed with me !
dis is BLACKMAILED !
say YES now. hihii

she is also CUTE right ?
haha ! u HAVE to AGREED wif me too !!!
dont make me angry ! haha
THIS IS bla bla bla ~

WUUU !
who is dis ?
datin owner of dis blog ! winx >?<

dont eva because of less IODINE , SALT is not form !
sys ! i know u understnd dis idiom .chemistry IDIOM.haha
u should UNDERSTAND , 
-peace-


p/s sory broken english ,spelling mistkes , grammar n anythx else

photoshoot WIth FATIN LIYANA !

February 13, 2011

GULP !
start from today . (oh yeah) I WANNa start blogging with english writing ! for what ? n for who ? i dream to blogging in english bcov i want to improve my broken english definitely. for who yeah ?! hello my readers ! its not for me keh , its 4 my lovely kindly cupidly paper examiner , hehhxx ,LOVELY ?? wow !
but ! am i very sure bouts this annoyed thingss !? ouhh my GUCCI ! how can i decided this stupid things . the stupido thingsss ! AIGO ! hey hey , why i called this is A stupid thing ? hehehh . for sure laa bcoz i'm lying u my dear .. !! NOW , LAUGH TO URSELF .hahaha , if u dunt laugh 4 ur self . i'm laughing for u. kahkahakkahh , 
ueergghh ! boring right readings my entry ,? i dunt know why n what was the main issue i wrote in dis entry. is it about changing my lauguage in my blog ? or i want to shared the photoshoot before ? ngah3 !
photoshoot with sys FATIN LIYANA ? deal ! 
absolutely PHOTOshoot photoshhoooooot ! life of fioto siut ! BUT NOT WITH HER LALALALA ~
enough i'm lying for today , huhuuuu . tata ^_^
.


she is cute right ? aNd intelligent , respect  u sys !! cute+smart=PERFECT !
u ALLs my readers have to agreed with me !
dis is BLACKMAILED !
say YES now. hihii

she is also CUTE right ?
haha ! u HAVE to AGREED wif me too !!!
dont make me angry ! haha
THIS IS bla bla bla ~

WUUU !
who is dis ?
datin owner of dis blog ! winx >?<

dont eva because of less IODINE , SALT is not form !
sys ! i know u understnd dis idiom .chemistry IDIOM.haha
u should UNDERSTAND , 
-peace-


p/s sory broken english ,spelling mistkes , grammar n anythx else

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.