assalamualaikum and hello peep . ! pointnya sama saja macam org lain , tapi mungkin huraiannya sedikit berbedaa.. :)
traffic..traffic..traffic... siapa yang tak mahukan traffic right ?
through blog, trafficlah yang membolehkan  wang masyuk laju2 , tak betul ? ok sorry . tapi tu lah yang anys dapat selama ni walaupun tak banyak , . hehe .
sebenarnya traffic anys sendiri tak lah tinggi sangat macam orang lain , yang kadang2 UV nya 4k 5k sehari , tapi sekadar dikongsi lah kan dengan traffic yang anys ada , UV mencecah 12k sebulan dan page viewnya mencecah 28k sebulan .
ehem , 3 dec zero visitor sebab anys private blog
bismillah ..

1. BLOGWALKING
yeah ! betul tu , kalau korang na up traffic korang, korang kena la up kan traffic orang lain dulu .paham? blogwalking ny penting sangat.dan bagi banyak faedah , 
tapi korang perlu la luangkan sedikit masa untuk spread your blog  dan tinggalkan jejak  , 
supaya owner blog tahu yang korang sudah view page diorang.
sikit ja bukan banyak pon , hypothesisnya,. lagi banyak masa korang spend utk bw , lagi tinggi lah traffic korang :) sekarang ni dah banyak segmen2 yang ada , join je..



2.DROP COMMENT
ha !! this is the main key untuk dapatkan comment yang banyak di post anda .
ringankan jari korang,lapangkn dada,feel free to drop a sweet and usefull comment ,
satu komen ja, ta jadi msalah kan .? comment did not need money , but give you money . you get did guys ?
then secara tidak lansung , owner tu akan feel macam excited gituw la utk balas jejak korang n drop some comment too , comment ni macam dapat hadiah masa birtday kita , sebab bila besday, mesti kita tertunggu2 who gotta wish , and who gotta give present . kalau korang selalu bagi hadiah dekat rakan2 korang , posibblity korang dapat hadiah masa besday tu adalah sangat besarrr . tak percaya ? cuba amalkan . macam give and take lah kan .. dan bila dapat hadiah . what we feel ? happy ? sad ? answer yourself . :)

dkat snie aku nasihatkn,komen pade post2 yang baru dan fresh ok, heee*ade rahsia di sebalik tabir



3.INTERESTING ENTRY
yes !! yang ini pun tak kurang pentingnya beb ! please janganlah segan2 perah otak korang sampai kering kasi entry yang menarik,.sini wa nak bagi tips tulis entry sikit , first and foremost , The Title , tajuk tu sangat lah penting untuk menarik pembaca , macam kalau korang g kedai buku , mesti mata korang akan reling2 buku yang covernya awesome dulu kan ? kalau x,  tak muncul lah quote dont judge a book by its cover , tehee .
second , biar lah ambil masa seminggu utk menghasilkan entry  , asalkan entry wow . research memang penting . kita bukan blogger famous , yang nak g toilet pon orang lain baca , so pandai2 la haee .
okeh , bila da siap  entry kebabom korang , kasi inform lah kat blogger2,macam mana nak inform ? pandai2 la . muahehe .via comment is always work !
try ok .
kalau2 la kan korang ajak 15 org baca entry korang , tp yang bg respon hanya 6 orangg , itu normal beb ,
korang kena paham n patut bersyukur da tu , maybe tenet slow  ke apa ,
try ajak banyak lagi , banyak dan byk lagi ! sampai penat  wokey  sayang2 semua!


4. PING ENTRY
sekarang ni dah banyak gila gila group blogger , search ja dalam fb tu, pasti ada .ping entry dalam facebook ni macam kita hantar surat cinta dekat budak yang cun melecun dan femes habis la . perlu lah ada sepatah kata  di situ sebagai buah tangan.cis . tengok contoh di sini 


contoh 1




contoh 2



kalau korang tengok status ni dalam group tu , which one would you choose ? lu pikir ah sendiri .
muahehe , dalam entry ni banyak wa jadi rock . cuma satu wa nak pesan , blog jangan berat nak mampus. selalu check berat blog , seboleh2nya 70kb ke bawah . weh 100 kb pon , berat kot :) blog wa yang 44.7 kb ni pon dikatakan berat . LOL :/
ok , ni senarai blogger group, wa kasi free sama lu .
  1. sahabat blogger
  2. kami suka blogger
  3. kami budak blogger
  4. my team blogger
  5. geng bloggist
  6. port blogger
  7. happening blogger
  8. kamidanblog



tadi anys janji 5 minit  kan ? so thats all 4 today .!! 
'kalo korg suke , ringankan jari,lpgkn dada tiggalkn komen ok ,comment did not need money , but give you money'


wahai blogger2 yang disayangi,kalau info ni usefull ,click my nuffnang please .
terima kasih...^^,

5minit - Tips up kan traffic anda !

November 30, 2010

assalamualaikum and hello peep . ! pointnya sama saja macam org lain , tapi mungkin huraiannya sedikit berbedaa.. :)
traffic..traffic..traffic... siapa yang tak mahukan traffic right ?
through blog, trafficlah yang membolehkan  wang masyuk laju2 , tak betul ? ok sorry . tapi tu lah yang anys dapat selama ni walaupun tak banyak , . hehe .
sebenarnya traffic anys sendiri tak lah tinggi sangat macam orang lain , yang kadang2 UV nya 4k 5k sehari , tapi sekadar dikongsi lah kan dengan traffic yang anys ada , UV mencecah 12k sebulan dan page viewnya mencecah 28k sebulan .
ehem , 3 dec zero visitor sebab anys private blog
bismillah ..

1. BLOGWALKING
yeah ! betul tu , kalau korang na up traffic korang, korang kena la up kan traffic orang lain dulu .paham? blogwalking ny penting sangat.dan bagi banyak faedah , 
tapi korang perlu la luangkan sedikit masa untuk spread your blog  dan tinggalkan jejak  , 
supaya owner blog tahu yang korang sudah view page diorang.
sikit ja bukan banyak pon , hypothesisnya,. lagi banyak masa korang spend utk bw , lagi tinggi lah traffic korang :) sekarang ni dah banyak segmen2 yang ada , join je..



2.DROP COMMENT
ha !! this is the main key untuk dapatkan comment yang banyak di post anda .
ringankan jari korang,lapangkn dada,feel free to drop a sweet and usefull comment ,
satu komen ja, ta jadi msalah kan .? comment did not need money , but give you money . you get did guys ?
then secara tidak lansung , owner tu akan feel macam excited gituw la utk balas jejak korang n drop some comment too , comment ni macam dapat hadiah masa birtday kita , sebab bila besday, mesti kita tertunggu2 who gotta wish , and who gotta give present . kalau korang selalu bagi hadiah dekat rakan2 korang , posibblity korang dapat hadiah masa besday tu adalah sangat besarrr . tak percaya ? cuba amalkan . macam give and take lah kan .. dan bila dapat hadiah . what we feel ? happy ? sad ? answer yourself . :)

dkat snie aku nasihatkn,komen pade post2 yang baru dan fresh ok, heee*ade rahsia di sebalik tabir



3.INTERESTING ENTRY
yes !! yang ini pun tak kurang pentingnya beb ! please janganlah segan2 perah otak korang sampai kering kasi entry yang menarik,.sini wa nak bagi tips tulis entry sikit , first and foremost , The Title , tajuk tu sangat lah penting untuk menarik pembaca , macam kalau korang g kedai buku , mesti mata korang akan reling2 buku yang covernya awesome dulu kan ? kalau x,  tak muncul lah quote dont judge a book by its cover , tehee .
second , biar lah ambil masa seminggu utk menghasilkan entry  , asalkan entry wow . research memang penting . kita bukan blogger famous , yang nak g toilet pon orang lain baca , so pandai2 la haee .
okeh , bila da siap  entry kebabom korang , kasi inform lah kat blogger2,macam mana nak inform ? pandai2 la . muahehe .via comment is always work !
try ok .
kalau2 la kan korang ajak 15 org baca entry korang , tp yang bg respon hanya 6 orangg , itu normal beb ,
korang kena paham n patut bersyukur da tu , maybe tenet slow  ke apa ,
try ajak banyak lagi , banyak dan byk lagi ! sampai penat  wokey  sayang2 semua!


4. PING ENTRY
sekarang ni dah banyak gila gila group blogger , search ja dalam fb tu, pasti ada .ping entry dalam facebook ni macam kita hantar surat cinta dekat budak yang cun melecun dan femes habis la . perlu lah ada sepatah kata  di situ sebagai buah tangan.cis . tengok contoh di sini 


contoh 1




contoh 2



kalau korang tengok status ni dalam group tu , which one would you choose ? lu pikir ah sendiri .
muahehe , dalam entry ni banyak wa jadi rock . cuma satu wa nak pesan , blog jangan berat nak mampus. selalu check berat blog , seboleh2nya 70kb ke bawah . weh 100 kb pon , berat kot :) blog wa yang 44.7 kb ni pon dikatakan berat . LOL :/
ok , ni senarai blogger group, wa kasi free sama lu .
  1. sahabat blogger
  2. kami suka blogger
  3. kami budak blogger
  4. my team blogger
  5. geng bloggist
  6. port blogger
  7. happening blogger
  8. kamidanblog



tadi anys janji 5 minit  kan ? so thats all 4 today .!! 
'kalo korg suke , ringankan jari,lpgkn dada tiggalkn komen ok ,comment did not need money , but give you money'


wahai blogger2 yang disayangi,kalau info ni usefull ,click my nuffnang please .
terima kasih...^^,

WAAHHH !! sgt TERUJA ma ,!! ,
weh korang3 semue ,ada khabar baek untuk aq , haha ,
na dgr ta ? na ke ta nak kew korang kena dgr jugak(pksa mnja nih) hee

ok sekarang, aq mngumumkn titah baginda anys ,tuan pnya tanah ini.
maka dgn ini
baginda anys mendapat 100follower dalam masa 24 ari.
bginda anys teruja sgt nie, bak anys obat sikit bg ilang keterujaan ni , huuu


ta sgka en hot jugak blog aq , hehe,
bajet femes la neyh ,ngeee ,
tengkiu all y sudi support aq , heee bngga3 ,
blog ini dilahirkan pada 6/11/2010. huhuu.ta caya tgk snie.
ini belog saye y baru , y lma sye private

 jadi sekarang dengan bngga nya BAGINDA SULTAN ANYS ingin memberi sdikit emas n berlian kepada the lucky my 100follower++.huhu


jeng jeng jeng !!


buat terkejut sikit korang !
ok korang2 , ini award aq uat seniri taw ,
penat aq make up smpy serabut cmny, hee
tp ttap cute jugak en wlowpn satu peratus.kan3,betul x ,?


ok AWARD NIH aku kasi dekat ko my 100++ follower,
jgn lupe ambek n jwab sket soklan k babe,
sikit jew ,, huhuuu .
dh ambil, tggal komen y korang ambil k, 
bule aq jln2 kt blog korang, up kn traffic korang ,huhu


soklan2 nyew berbunyi :

1)kenape follow i? pandangan u all dekat blog I and I?


2)korang suke mkn apew ?


3)korang cute x?


4)tag 3 org rakan untuk follow i .. 
JGN LUPE INFORM KT DIORANG,,*untuk naekn traffic korg jugak!





*copy n paste jew ,
*tekan Ctrl C untuk cOPy .
*untuk ambil gmbar, doubleclick dekat gmbar,k.


100++follower award by me

November 29, 2010

WAAHHH !! sgt TERUJA ma ,!! ,
weh korang3 semue ,ada khabar baek untuk aq , haha ,
na dgr ta ? na ke ta nak kew korang kena dgr jugak(pksa mnja nih) hee

ok sekarang, aq mngumumkn titah baginda anys ,tuan pnya tanah ini.
maka dgn ini
baginda anys mendapat 100follower dalam masa 24 ari.
bginda anys teruja sgt nie, bak anys obat sikit bg ilang keterujaan ni , huuu


ta sgka en hot jugak blog aq , hehe,
bajet femes la neyh ,ngeee ,
tengkiu all y sudi support aq , heee bngga3 ,
blog ini dilahirkan pada 6/11/2010. huhuu.ta caya tgk snie.
ini belog saye y baru , y lma sye private

 jadi sekarang dengan bngga nya BAGINDA SULTAN ANYS ingin memberi sdikit emas n berlian kepada the lucky my 100follower++.huhu


jeng jeng jeng !!


buat terkejut sikit korang !
ok korang2 , ini award aq uat seniri taw ,
penat aq make up smpy serabut cmny, hee
tp ttap cute jugak en wlowpn satu peratus.kan3,betul x ,?


ok AWARD NIH aku kasi dekat ko my 100++ follower,
jgn lupe ambek n jwab sket soklan k babe,
sikit jew ,, huhuuu .
dh ambil, tggal komen y korang ambil k, 
bule aq jln2 kt blog korang, up kn traffic korang ,huhu


soklan2 nyew berbunyi :

1)kenape follow i? pandangan u all dekat blog I and I?


2)korang suke mkn apew ?


3)korang cute x?


4)tag 3 org rakan untuk follow i .. 
JGN LUPE INFORM KT DIORANG,,*untuk naekn traffic korg jugak!





*copy n paste jew ,
*tekan Ctrl C untuk cOPy .
*untuk ambil gmbar, doubleclick dekat gmbar,k.



assalamualaikum semue ,
ha? award lg ?
hehe..
yo yo blog akuw !!
dpt award lg , hehe ,
trimas yaw smue cz ta jemu2 bg award kt aku ,
huhuuuw . tp skunk blog aq da smken simple ,
cz berat laa lalinx,kunk nyusah korang lak(ambil berat neh,huu)
 , ala !!
tp xpew . simple2 pn ttap sarat , huhu .


apa la yang aq mengarut nyh ,
ok3 , jum kte ambil ini award ,

siapa yang bagi award nih?

thanks a lots to cik aliya cuz bagi award ni.
really appreciate it darla :)

senaraikan 5 perkara indah yang berlaku dalam hidup anda?

1.enjoy wif family
2.enjoy wif frens
3.laugh 
4.apew lg eh ?
5.byk,,,ta tersenarai la yayank,hee



lovely blog award

November 28, 2010


assalamualaikum semue ,
ha? award lg ?
hehe..
yo yo blog akuw !!
dpt award lg , hehe ,
trimas yaw smue cz ta jemu2 bg award kt aku ,
huhuuuw . tp skunk blog aq da smken simple ,
cz berat laa lalinx,kunk nyusah korang lak(ambil berat neh,huu)
 , ala !!
tp xpew . simple2 pn ttap sarat , huhu .


apa la yang aq mengarut nyh ,
ok3 , jum kte ambil ini award ,

siapa yang bagi award nih?

thanks a lots to cik aliya cuz bagi award ni.
really appreciate it darla :)

senaraikan 5 perkara indah yang berlaku dalam hidup anda?

1.enjoy wif family
2.enjoy wif frens
3.laugh 
4.apew lg eh ?
5.byk,,,ta tersenarai la yayank,hee




wahhh3 , epy epy , hoho , aq dpt award lg . hee
oh dear ALIYA, thx a lots k .

persoalannyew kt cnie , betul kew MY BLOG IS SO CANTIK ???
ngeee.  bukan apa saya juga budak baru belajar,
tp tp kan korang....
dah dinobatkan oleh dua org la , hehe ..



now wanna proceed sum ques .

berikan satu nickname untuk pemberi award
aliya baek !

ucapan untuk pemberi award
terima kasih aliya cz bg anys dis award , hargai sgt , tengkiu !!

berikan 6 artis / singerband yang korang minat
paramore, avril, katy perry, megan fox, , all american reject,snsd
,kim joong,lee min ho .
hah ! byk sket bole kan , y belkg2 tuh yang fanatic gile,hee

bagi award ni kepada 7 blog yang cun dan cantik
kalo bule na bg kt smue, cz smue cumil2

AWaRD so cantik versi 2


wahhh3 , epy epy , hoho , aq dpt award lg . hee
oh dear ALIYA, thx a lots k .

persoalannyew kt cnie , betul kew MY BLOG IS SO CANTIK ???
ngeee.  bukan apa saya juga budak baru belajar,
tp tp kan korang....
dah dinobatkan oleh dua org la , hehe ..



now wanna proceed sum ques .

berikan satu nickname untuk pemberi award
aliya baek !

ucapan untuk pemberi award
terima kasih aliya cz bg anys dis award , hargai sgt , tengkiu !!

berikan 6 artis / singerband yang korang minat
paramore, avril, katy perry, megan fox, , all american reject,snsd
,kim joong,lee min ho .
hah ! byk sket bole kan , y belkg2 tuh yang fanatic gile,hee

bagi award ni kepada 7 blog yang cun dan cantik
kalo bule na bg kt smue, cz smue cumil2
elLow everyone !
ok tgk title tuh , contest lg , heee.
na join la , sonang jew ,jum3,ktew meriahkn lg,
untuk pengetahuan minda korang,hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

ha !! tgu apa lg ? come on babe ,,


read dis><


syarat -syarat penyertaan.


1. anda mesti menjadi follower blog kedua saffiah. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..



2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)



3. letakkan banner contest di sidebar anda.



4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..



5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.



6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.



7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.




tarikh tutup sehingga  30 november 2010 .tetapi terpulang pada saffiah jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:) !!




OK, now aku nak pertaruhkan pic neh , huu

*kakak safiyyah, tuh k , yg kid tuh .


ha amacam? agak2 bule mng ta ?
OK LA , juz mcuba nasib,hehe
huuhu , sury pic aq mggu sket , na edit bg nmpk adek aq jew , mlas la ,, ok
now nak tag dekat 8 lucky person ,

oRG y terpilih adalah ,,,
  

JENG JENG JENG !!


dah inform kt dyowg , ok.
hope menang !! ahaha,








kids & baby photo contest

November 27, 2010

elLow everyone !
ok tgk title tuh , contest lg , heee.
na join la , sonang jew ,jum3,ktew meriahkn lg,
untuk pengetahuan minda korang,hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

ha !! tgu apa lg ? come on babe ,,


read dis><


syarat -syarat penyertaan.


1. anda mesti menjadi follower blog kedua saffiah. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..



2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)



3. letakkan banner contest di sidebar anda.



4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..



5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.



6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.



7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.




tarikh tutup sehingga  30 november 2010 .tetapi terpulang pada saffiah jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:) !!




OK, now aku nak pertaruhkan pic neh , huu

*kakak safiyyah, tuh k , yg kid tuh .


ha amacam? agak2 bule mng ta ?
OK LA , juz mcuba nasib,hehe
huuhu , sury pic aq mggu sket , na edit bg nmpk adek aq jew , mlas la ,, ok
now nak tag dekat 8 lucky person ,

oRG y terpilih adalah ,,,
  

JENG JENG JENG !!


dah inform kt dyowg , ok.
hope menang !! ahaha,








OK , sekarang award , dari nadia..
dya suroh ambek ,
maka aku ambek la .
bak kata hypothesis nyew ,
 jika korg bg, mka aku ambil , 

k thx GeGURL !

thankgiving AWARD.

OK , sekarang award , dari nadia..
dya suroh ambek ,
maka aku ambek la .
bak kata hypothesis nyew ,
 jika korg bg, mka aku ambil , 

k thx GeGURL !




assalamualaikum sumue ,
hey ?
pe kabo ?asal tgk blog aku jew award , award awrd n award jew  hee ^^,
uhuuu, ary ny pn kta ckap pasal award lg keyhh , heheh.
ok, thxx nabiela



 khas untuk follower blog ineh ..
 dilarang amek award neh tanpa kebenaran aku
 jangan gatal nak pergi tag kat orang lain pulak
last sekali .. jawab soalan yang diberikan :

 apa sebab nak follow blog neh ?
___________blog yang comel______________


the end .
adiosss !!!


award lg .




assalamualaikum sumue ,
hey ?
pe kabo ?asal tgk blog aku jew award , award awrd n award jew  hee ^^,
uhuuu, ary ny pn kta ckap pasal award lg keyhh , heheh.
ok, thxx nabiela



 khas untuk follower blog ineh ..
 dilarang amek award neh tanpa kebenaran aku
 jangan gatal nak pergi tag kat orang lain pulak
last sekali .. jawab soalan yang diberikan :

 apa sebab nak follow blog neh ?
___________blog yang comel______________


the end .
adiosss !!!


aiyaa ! ta bule tidow .!
da pukol 3 la...hesh.ta bg salam lnsg ,
assalamualaikum sumue ,
nak sorokkn shoutbox eh ?


td aq dpt request from cikyaya nme nyew,huu.
cute jugak og nya , dah2 !
meh cnie meh aq tulun ajar ,huu
myb da rmay y taw , tp yang xtw bule mncuba k, gud luck !

bismillah ~~~


1) Bukak Dashboard - Page Element - Add Gadjet - HTML/Javascript
2) Copy semua code dekat bawah ni

<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>
<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

COPY DAN PASTE CODE CHATBOX KORANG DEKAT SINI YER.

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close/tutup]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>


3) Then, gi tengok balik code dekat atas ni dan copy paste code sebenar chat box korang kat tempat yang aku suruh tuh k.

4) Tak payah tulis apa-apa title dekat gadjet ni.

5) Tekan Save. Then siap! mudah kan ? Heeee~~

da jdik tuh, jgn segan2 leave comment k ,gud nytezzz+moning ,




*dalam code:y di bold kn bole uba k ,
*tekan Ctrl+C utk copy,


hide shoutbox saye !

aiyaa ! ta bule tidow .!
da pukol 3 la...hesh.ta bg salam lnsg ,
assalamualaikum sumue ,
nak sorokkn shoutbox eh ?


td aq dpt request from cikyaya nme nyew,huu.
cute jugak og nya , dah2 !
meh cnie meh aq tulun ajar ,huu
myb da rmay y taw , tp yang xtw bule mncuba k, gud luck !

bismillah ~~~


1) Bukak Dashboard - Page Element - Add Gadjet - HTML/Javascript
2) Copy semua code dekat bawah ni

<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>
<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

COPY DAN PASTE CODE CHATBOX KORANG DEKAT SINI YER.

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close/tutup]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>


3) Then, gi tengok balik code dekat atas ni dan copy paste code sebenar chat box korang kat tempat yang aku suruh tuh k.

4) Tak payah tulis apa-apa title dekat gadjet ni.

5) Tekan Save. Then siap! mudah kan ? Heeee~~

da jdik tuh, jgn segan2 leave comment k ,gud nytezzz+moning ,




*dalam code:y di bold kn bole uba k ,
*tekan Ctrl+C utk copy,



wahh ! aku adew SECRET ADMIRE ,!!
 bez nyew , uhuks. .

peep peep .
AWARD lg~
heee.
thxxx schitah.
selalu lah visit2 blog aku yaw !
buat korang2 jugak ,
JANGAN LUPA TINGGAL KAN JEJAK ,
nanti ade award jugak 4 korang .
ok .
spew nak award ?
tinggal LINK dalam COMMEnt k , uhuuuu..
series ny !!!

sapew nak awARd lgi ?

November 26, 2010


wahh ! aku adew SECRET ADMIRE ,!!
 bez nyew , uhuks. .

peep peep .
AWARD lg~
heee.
thxxx schitah.
selalu lah visit2 blog aku yaw !
buat korang2 jugak ,
JANGAN LUPA TINGGAL KAN JEJAK ,
nanti ade award jugak 4 korang .
ok .
spew nak award ?
tinggal LINK dalam COMMEnt k , uhuuuu..
series ny !!!
hello kengkawan !
haa td nga JALAN2(jadi stalker) aku terjumpa satu CONTEST la kowank , mudah sgt na join contest ny, 
so bg sape2 y berminat sila klik DISINI
 meh3 pakat2 join, eh jadik tukang promote lak aku,


Seperti selalunyer, setiap contest pasti ada syaratnya.

1. Korang kena follow blog kak Fatin ( tanpa paksaan )..
2. Banner Contest dlm entry & sidebar brserta linknyer..
3. Masukkan link blog Kak Fatin dlm bloglist korang semua.. ( utk mengetahui maklumat selanjutnya )..
4. Tajuk entry haruslah "Contest Shoutbox by Fatin Hanani"..
5. Tinggalkan link korang semua di blog kak fatin [klik sini]..
6. Tag 2 orang kawan anda..


aku nak tag dua pucuk surat cinta nih..dekat..
and

sonang je kan syaratnye.. So, korang ape lgi dk teling2 tuh, pegilah join contest nih. hahahaha.. Tarikh tamat contest nih MUNGKIN akhir bulan 12 dan awal blan 1.. Jangan tangguh lagi cepat2 klik link blog kak farah.! [klik sini].. *hope menang! wlowpn shoutbox eden biase2 jew , huuhu


daa~

Contest Shoutbox Comey by Fatin Hanani

hello kengkawan !
haa td nga JALAN2(jadi stalker) aku terjumpa satu CONTEST la kowank , mudah sgt na join contest ny, 
so bg sape2 y berminat sila klik DISINI
 meh3 pakat2 join, eh jadik tukang promote lak aku,


Seperti selalunyer, setiap contest pasti ada syaratnya.

1. Korang kena follow blog kak Fatin ( tanpa paksaan )..
2. Banner Contest dlm entry & sidebar brserta linknyer..
3. Masukkan link blog Kak Fatin dlm bloglist korang semua.. ( utk mengetahui maklumat selanjutnya )..
4. Tajuk entry haruslah "Contest Shoutbox by Fatin Hanani"..
5. Tinggalkan link korang semua di blog kak fatin [klik sini]..
6. Tag 2 orang kawan anda..


aku nak tag dua pucuk surat cinta nih..dekat..
and

sonang je kan syaratnye.. So, korang ape lgi dk teling2 tuh, pegilah join contest nih. hahahaha.. Tarikh tamat contest nih MUNGKIN akhir bulan 12 dan awal blan 1.. Jangan tangguh lagi cepat2 klik link blog kak farah.! [klik sini].. *hope menang! wlowpn shoutbox eden biase2 jew , huuhu


daa~

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.