My Supporters

Cosmoderm Produk Malaysia yang berkualiti

Assalamualaikum ..
kali ni saya cerita satu-satu tentang produk cosmoderm iaitu Tea Tree Oil Series ..
Actually cosmoderm ada pelbagai jenis produk , tapi saya hanya fokus untuk Tea Tree Oil Series sahaja khas untuk kulit yang mempunyai masalah kulit berjerawat ..

Jerawat jerawat jerawat , I Hate Jerawat , sumpah  saya tak suka jerawat .. bukan sahaja mencacatkan penampilan malah mengurangkan keyakinan diri saya .. sebab tu saya suka picit jerawat , walaupun saya  sedar memicit jerawat hanya akan membawa padah ,.. sama ada akan timbul lebih banyak jenis dan kuantiti jerawat atau meninggalkan parut atau lebih teruk meninggalkan lobang lobang cun di muka .. eurrghhh ... lepas tu mesti saya kalut cari bio oil . dengan harapan yang besar , bio oil dapat heal lubang-lubang kecil tu (nasib kecik).

Lagi hampa bila saya selalu berjemur di tengah panas , bio oil tadi terus bertukar menjadi oil dan menambahkan bilangan jerwat di muka ..kesimpulannya saya memang tak suka dengan jerawat ,..


sampaikan saya fikir , mana satu muka lebih elok ..

muka putih tapi berjerawat?
Atau muka hitam tapi NO jerawat ?

ok , saya tak ada la hitam macam ni , hehe ..
sekarang ni saya pilih No jerawat , tona wajah biarkan natural , hehehe . wek , sedangkan nak er putih jugak .. sila muntah .. dan apa yang saya pilih ????

Pastinya Tea Tree Oil series , produk buatan malaysia yang sangat berkualiti .. ;D
ni lah rupa Cosmoderm Facial Cleanser ,..
muka akan jadi lembut gila lepas guna ^_^

Selamat mencuba ! ;)

17 comments:

are_lin@yu said...

Ayu nk tnya ni..klu utk ilangkan parut ok x

Rieyah Jamil said...

cakap pasal cosmoderm ni.. mmg betol membantu.. ingat dulu pakai.. kecik2 suka main kat longkang..kaki penuh syiling.. pastu cam segan ah.. nak dok hostel segan karang ngn romat.. beli cosmoderm yg pati ikan code.. xingat name.. bersih kaki n lembut.. walaupun xsuke nak pakai since die jenis melekit.. pati ikan kan.. tapi mmg best

Atie iskandar said...

sure ke berkesan benda nie? takot bile guna makin terok pulak.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

woahhh mcm best! tapi tak efek ke klu men tuka2 je pencuci muka?

CikAnyss' :O said...

anys tak tahu menghilangkan parut atau tak tapi testimoni cakap prut hilang ;) anys pon dalam proses pemulihan parut2 , heh

CikAnyss' :O said...

penuh syiling ?
yeke ,, wah nak try jugak nty ,a'ah , hehe ,. pati ikan ,.
thanks rieyah for support cosmoderm ..
;D
jgn lupa beli set jerawat kalau ada problem with that

CikAnyss' :O said...

sure tu kita xleh nak kata sure .. lain orang lain kulit ;)
tapi kalau cakap makin terok tu , sure lah tak akan makin teruk ..;D hehe
tak ada benda yang bahaya , and diperbuat drpd tea tree lagi , ehhe ;)

CikAnyss' :O said...

hehe ..
ya ya , , best kan..
men tuka2 pencuci mmg tak elok ,
takut efek muka .. tpi kena biarkan muka kita tnpa pencuci sebelumnya untuk satu gap masa . dua ke tiga hari ke , then belasah ja pencuci baru ! ;) hhehe

Halawatul_Insyirah said...

saya pun, bulan ni dah masuk bulan ke 4 pakai pencuci muka ni. Alhamdulillah. Memang berkesan dan puas hati. Jerawat kurang dah tumbuh. Tinggal parut je. actually, sy tgh cr produk cosmoderm y lain. terjumpa entri ni. saja nk share skali pengalaman menggunakan pencuci muka ni;) hehe.

~amalinazri~ said...

Ishhh, ni membuatkan den makin nak beli cosmoderm ni. Terima kasih ya sekalian~ =)

alia zainol said...

saya pun dalam proses nak membeli produk cosmoderm ni =)

Farah Izzati said...

OOwhh yeah!..entry anda sngt mmbantu..den tgah mncari produk yg sesuai tuk kulit berjerawat mcm eden ni..he he..terima kaseh:)

jugam pukung said...

baru je balik beli cleanser ni kat guardian...

aishah farisya said...

admin.. sy baru start berjinak2 dgn produk nie.. tu pn sbb muka sy naik jerawat yg sgt teruk baru2 nie.. dah 2 minggu muka sy b'jrawat mcm nie.. sblum nie x prnah pun... so sy g guardian n try beli krim utk kecutkan jrawat.. mslh skunk nie kulit jd merah2 mcm sunburn n mngelupas.. so da jd cmnie still bole pakai ke or kne stop je?? tlg yew..

aishah farisya said...

sy baru start pkai brg cosmoderm nie.. sbb sjak kblakangan nie muka sy start naik jerawat kt kwsan pp.. honest banyak sgt.. smpai malu dgn org lain semua.. so sy try g guardian n pnjual tu suggest beli krim cosmoderm yg utk kecutkan jerawat.. so the problem is, kat pp sy jd merah2 n seakan2 sunburn then plus dgn mngelupas lg.. so sy need to stop or keep continue je guna produk nie? tlg yew.. buntu sgt2 dah nie.. dah 2 minggu x kluar umah lps balik keje...

aishah farisya said...

admin.. sy baru start berjinak2 dgn produk nie.. tu pn sbb muka sy naik jerawat yg sgt teruk baru2 nie.. dah 2 minggu muka sy b'jrawat mcm nie.. sblum nie x prnah pun... so sy g guardian n try beli krim utk kecutkan jrawat.. mslh skunk nie kulit jd merah2 mcm sunburn n mngelupas.. so da jd cmnie still bole pakai ke or kne stop je?? tlg yew..

nur zuraini Azemin said...

oky2, zura bru try cosmoderm moisturizing cream so, result die tadaaaaaa! sgt
awesome, kulit zura sgt kring lps try satu product kt pasaran, so ble kring smpai tepi hidung n pp kring n rase cm merekah.lps apply satu mlm kulit x jd jering n sakit lg.but kesan kering
lg.n anyway,ble pg kje pkai moisturizing n apply foundation kulit jd flawless je.
tq to cosmoderm. xoxo ^^